02.06.2021 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Rodí se nová strategická spolupráce Vlašimi se Slavií Praha

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Dlouho se o tom mluvilo, nyní vše dostalo reálné obrysy a Vlašim potvrzuje vznik nové strategické spolupráce mezi mistrovskou Slavií Praha a svým týmem. „Budeme v tomto směru naprosto rovnocennými partnery. Rozhodně se nejedná o to, že by nám Slavia něco diktovala,“ uvedl, krom dalšího, k celé situaci sportovní ředitel Vlašimi Jan Jícha.

Pražská Slavia hledala stabilizovaný druholigový klub, kde by se mohli její nejlepší mladí hráči rozvíjet. Nová spolupráce se začala rodit již během zimního období, kdy do klubu z kraje blanických rytířů zamířila trojice sešívaných mladíků – Jakub Markovič, Matěj Jurásek a Jakub Křišťan. Všichni tři zmínění do týmu zapadli a byli platnými členy týmu. Nyní se však již blíží další a zásadnější kroky. 

Pod Blaník se přesune například i nový realizační tým. „Hlavním trenérem našeho týmu se stane Martin Hyský. Rozhodli jsme se ho angažovat a přijdou s ním i další jeho kolegové, kteří doplní realizační tým,“ prozradil další kroky Jan Jícha. Jednat by se mělo o asistenty trenéra Matěje Lužu a Miroslava Podrázkého, trenéra brankářů Bogdana Stefanoviče a kondičního trenéra Petra Hejného. Z aktuálního realizačního týmu zůstane trenér brankářů Vladimír Kout a masér Petr Vosáhlo. „Martin Hyský je ambiciózní trenér a má chuť něco dokázat, což je dobře, protože tím pádem sám bude mít ideální motivaci u nás ve Vlašimi sestavit co nejlepší tým a být úspěšný,“ přibližuje postavu nového šéfa vlašimské lavičky sportovní ředitel středočeského klubu.

Jaké jsou vlastně cíle Vlašimi v čele s novým realizačním týmem? „Naší motivací a cílem je hrát stabilně v horních patrech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ani ne tak se prát o postup do nejvyšší soutěže, to je spíš takový náš sen, ale i proto nás rozvoj hráčů zajímá, protože díky téhle spolupráci se může rozšířit množství dobře vychovaných hráčů použitelných v profesionálním fotbale,“ představil svou vizi do budoucna Jícha.

Spolupráce obou subjektů nebude pro Vlašim přínosem pouze hráčským a trenérským, ale i ekonomickým. „Pro náš klub má tato spolupráce zásadní význam. Na jedné straně k nám přijdou velice kvalitní mladí fotbalisté a na straně druhé to klubu přinese finanční úsporu. Je třeba si uvědomit, že Vlašim je nejmenší druholigové město a možnosti na získání finančních prostředků jsou velice omezené,“ zaznělo v prohlášení klubu.

Každému fanouškovi Vlašimi se vybaví nedávná dlouhodobá spolupráce se Spartou, která skončila v roce 2019. Nyní se vše bude odehrávat za trochu jiných podmínek. „Tu situaci bych asi úplně nesrovnával. Teď máme zkrátka nastavené rámcové podmínky, za kterých budou přicházet hráči ze Slavie na hostování k nám. Budeme vybírat mladé, ale nejen je, chceme je vybírat pečlivě,“ uvedl dále člen vedení klubu a zároveň uklidnil fanoušky, že z klubu se nestává jakási loutka v moci Slavie. „Jsme se Slavií prostě partneři, nejsme žádní jejich poddaní. Máme vlastní vedení, vlastí integritu, rozhodujeme se sami za sebe. Rozhodně se Vlašim nikomu nezaprodává,“ uklidňuje na závěr Jícha vlašimské příznivce.