06.06.2021 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Chrudim se musí vyrovnat s odchodem kanonýra, Mužíka vábí do FORTUNA:LIGY

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi na svých webových stránkách oznámili, že u nich nebude pokračovat pět hráčů z letošního kádru. Jedním z nich je druhý nejlepší střelec uplynulé sezony Ladislav Mužík. Autorovi dvanácti branek ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vyprší hostování z Pardubic. Vedle něj opouští MFK Pavel Sokol – další jméno spjaté s Pardubicemi –, Ondřej Vencl, Jihokorejec Ju a Nigerijec Musa.

Dvaadvacetiletý Mužík až do posledního kola F:NL sváděl souboj o korunu krále střelců s Jaroslavem Málkem. Nakonec zvítězil záložník Líšně, jenž vsítil o gól více. Oba přitom odehráli shodně 26 zápasů, Mužík se prosadil naposledy v dubnové dohrávce patnáctého kola, kterou bylo regionální derby proti Hradci Králové.

Majitel 103 startů ve druhé nejvyšší soutěži hostoval v Chrudimi z Pardubic, které loni postoupily do FORTUNA:LIGY. Web mfkchrudim.cz však informuje, že ve městě perníku po návratu z hostování působit nebude. „Ladislav Mužík stoprocentně odchází. Zájem o něj má Mladá Boleslav, ale to neumíme ovlivnit, protože není naším hráčem,“ říká chrudimský trenér Jaroslav Veselý.

Kromě Mužíka končí hostování z Pardubic také záložníkovi Pavlu Sokolovi. Čtyřiadvacetiletý odchovanec MFK, který dříve oblékal také dres Zbrojovky Brno, Znojma a bratislavské Petržalky, nastoupil v letošním ročníku do 24 utkání. Podle chrudimských stránek se bude připravovat s pardubickým týmem.

Po vzájemné dohodě opustil šatnu desátého celku F:NL obránce Ondřej Vencl. Sedmadvacetiletý stoper v Chrudimi strávil tři roky, během nichž zaznamenal 56 zápasů s bilancí tří tref. Předtím prošel Pardubicemi, Kolínem, slovenskou Nitrou a druholigovým rakouským Hornem.

S chrudimským stadionem se rozloučila i dvojice cizinců. Do rodné Jižní Koreje zamířil pětadvacetiletý útočník Kang-hjon Ju, jenž zasáhl do 22 duelů a třikrát skóroval. Devatenáctiletý nigerijský bek Abdulrasheed Itopa Musa se na trávník podíval jen jednou – v prvním poločase závěrečného střetnutí sezony proti Jihlavě. Kouč Veselý navíc doplnil, že zájem odjinud je o forvarda Petra Rybičku. Ve 22 zápasech zatím posledního pokračování FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se trefil v šesti případech. „Tam ale ještě nebudeme předjímat,“ podotýká Veselý.

Do přípravy s Chrudimí se naopak znovu zapojí královehradecký Jakub Šípek. Dvaadvacetiletý útočník už pod vodojemem kopal na podzim 2018. Za třináct utkání tehdy vstřelil dvě branky. Jeho nejčerstvější zkušeností s F:NL jsou čtyři starty za mistrovské „Votroky“. „Typologicky jde o velmi podobného hráče, jako je Ladislav Mužík. Jednáme ještě s ex-ligovým hráčem, bude muset přijít jeden brankář, protože nemůžeme jít s jedním gólmanem do nové sezony,“ objasňuje na klubovém webu šéf chrudimské lavičky Jaroslav Veselý.