10.06.2021 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Šustr odešel, Prostějov našel náhradu v bývalém hráči Chelsea či Celtiku

Foto: fkusti.cz
Prostějov – U fotbalistů Prostějova došlo k výměně na trenérském postu. Pavel Šustr, který klub dovedl k nejlepšímu výsledku v novodobé historii, upřednostnil nabídku od účastníka slovenské nejvyšší soutěže ze Senice. Místo něj Hanáci přivedli někdejšího reprezentanta Jiřího Jarošíka, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE naposledy působil na lavičce rodného Ústí nad Labem.

Šustr trénoval Prostějov od prosince 2019. V uplynulé sezoně s ním ve F:NL obsadil třetí příčku, na hřištích soupeřů byli Moravané dokonce nejúspěšnějším týmem. Lepšího umístění dosáhli naposledy v polovině minulého století.

Třiačtyřicetiletý Jarošík dříve nastupoval na pozici obránce, případně záložníka. Do ligových zápasů zasáhl za pražskou Spartu či ruské kluby CSKA Moskva a Křídla sovětů Samara. V britské Premier League zase oblékal dresy londýnské Chelsea a Birminghamu, ve Skotsku hrál za Celtic Glasgow. Před návratem do Sparty ještě stihl angažmá ve španělském Realu Zaragoza, na sklonku kariéry se pak na Pyrenejský poloostrov vrátil a dva roky strávil v Deportivu Alavés. Za český národní tým v letech 2000–2005 zaznamenal 23 startů.

Jako trenér si prošel juniorkou Sparty, Libercem a slovenským Ružomberokem. U posledních dvou celků asistoval Davidu Holoubkovi. Loni v červenci se stal hlavním koučem Ústí nad Labem, odkud pochází. Se Severočechy po dvanácti podzimních kolech obsadil průběžnou třetí pozici. V zimě však odešel do zahraničí a upsal se úřadujícímu mistrovi Slovinska NK Celje. V údolí řeky Savinji pracoval čtyři měsíce, pak jej vedení klubu kvůli neuspokojivým výsledkům odvolalo.