24.07.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Ústí zvládlo přestřelku v Třinci a na úvod sezóny bere tři body

Foto: fkusti.cz
Třinec – Fotbalisté Ústí nad Labem zvítězili v úvodním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Třince 3:2 a do sezóny vstoupili ziskem tří bodů. Zápas se pro ně vyvíjel dobře, Arma vedla 2:0, jenže o vedení během čtyř minut přišla. Z vítězství na hřišti Třince se ale přece jen radovala, o exportu tří bodů na sever Čech rozhodl pět minut před koncem Ladislav Krobot.
59' Hýbl
64' Plachý (vl)
3' Ogiomade
54' Bílek
85' Krobot
60' Foltyn
71' Hýbl
86' Petráň
74' Krobot
Sestavy
Adamuška – Foltyn, Bedecs, Klusák, Hýbl (79. Puchel) – Omasta (72. Bolf), Habusta, Weber, Javůrek (46. Kania) – Juřena (79. Šteinhübel), Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Szewieczek, Buneš
Trenér: František Straka
Plachý – Strada, Brak, Bílek, Chodora – Miskovič – Emmer (67. Krobot), Čičovský (88. Hudec), Jiránek, Ogiomade – Prošek (76. Alexandr).
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin, Angelozzi
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Dobrovolný • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 280

Komentář

Už úvodní vteřiny zápasu naznačily, že tři stovky diváků čeká pěkná fotbalová podívaná. Miskovičův pokus zpoza vápna ještě Jiří Adamuška vyrazil, ale o dvě minuty už byl bezmocný. Do míče se totiž opřel Amadin Marvis Ogiomade, jehož krásná střela zaplula do levého růžku branky a Ústí vedlo.

Na druhé straně Tomáš Weber trefil jen Jana Plachého, zatímco v pětadvacáté minutě Jakub Emmer trefil jen boční síť třinecké branky. Atraktivní poločas zakončily tři velmi zajímavé, leč nepřesné hlavičky Michala Petráně, Martina Foltyna a Tomáše Omasty.

Jízda pokračovala i po přestávce, kdy Jakub Emmer trefil levou tyč, zatímco Čičovského průnik vychytal Jan Plachý. Vzápětí se ale zhruba ze třiceti metrů opřel do míče Michal Bílek, jehož krásná rána za pomoci odrazu od levé tyče skončila v síti.

Neuteklo ani deset minut a bylo vyrovnáno! Nejprve se na penaltě dostal ke střele Matěj Hýbl, načež si po čtyřech minutách Jan Plachý nešťastně srazil do branky Omastův centr z pravé strany. Ústí se však nenechalo rozhodit a pět minut před koncem domácí defenziva neuhlídala volného Ladislava Krobota, který střelou z pokutového území rozhodl o ústeckém vítězství 3:2.