28.07.2021 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Zástupce F:NL na olympiádě: sparťan Dao pomohl k remízám s giganty

Foto: Instagram hráče
Praha – Spojení FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a letních olympijských her? Letos v Tokiu realita! V zemi vycházejícího slunce momentálně nastupuje Youssouf Dao – útočník Pobřeží Slonoviny a béčka Sparty. S africkou reprezentací zatím vybojoval dvě remízy, obě přitom přišly proti věhlasným soupeřům. Bod si „sloni“ odnesli nejprve z duelu s Brazílií, poté stejnou měrou obrali i Němce.

Při bezgólovém výsledku proti Brazilcům zaznamenal Dao čtyřiasedmdesát minut, poté jej nahradil spoluhráč Timite. Při plichtě 1:1 s Německem pak vydržel na trávníku celý zápas, navíc měl lví podíl na vedoucí trefě svého týmu. 

Byl to právě Dao, kdo se po dlouhém autovém vhazování z pravé strany vřítil v malém vápně mezi dva německé protihráče a skluzem tečí o jednoho z nich dopravil míč do branky (na videu gólová akce v čase 3:29). Trefa ovšem nakonec byla klasifikována v zápise jako vlastní gól Benjamina Henrichse.

V roli střídajícího hráče zasáhl Dao rovněž do úvodního klání se Saudskou Arábií, které Pobřeží Slonoviny vyhrálo 2:1. S pěti uhranými body tak postoupil africký celek z druhého místa skupiny D do čtvrtfinále, v němž se o postup střetně se Španělskem.

Třiadvacetiletý forvard má s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU zkušenosti ze dvou sezon ve Vlašimi, kde ze Sparty hostoval. V ročníku 2017/18 zasáhl za Středočechy do deseti střetnutí, ve kterých třikrát skóroval. Během následující sezony nasbíral dvaadvacet startů a dvě branky.