31.07.2021 | Igor Mainka | Zápas

Dukla porazila Třinec a slaví druhou výhru, Slezané jsou zatím bez bodu

Foto: fkdukla.cz
Třinec – Fotbalisté Dukly zvítězili v 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Třince 3:1 a slaví druhou výhru v sezoně. Utkání se pro ně lépe vyvíjelo už od začátku, kdy se prosadil Jakub Barac. Domácí sice ještě v prvním poločase zásluhou Michala Petráně vyrovnali, jenže v 81. minutě rozhodl o výhře Pražanů Marek Fábry a v nastavení přidal pojistku Kim. Třinec nebodoval ani ve druhém zápase, naopak Dukla má ze dvou zápasů dvě výhry.
31' Petráň
8' Barac
81' Fábry
90' Seung Bin
20' Buneš
10' Konan
56' Piroch
Sestavy
Adamuška – Szewieczek, Foltyn, Klusák – Omasta, Buneš (85. Kania), Weber (70. Šteinhübel), Habusta, Hýbl (70. Javůrek) – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Bolf, Kaniok, Puchel
Trenér: František Straka
Rada – Ruml, Piroch, Konan (35. Faleye), Souček, Kulhánek – Barac (87. Kozma), Peterka, Kozel (64. Buchvaldek), Cienciala (64. Kim) – Fábry.
Na lavičce: Šťovíček, Kott, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Zaoral – Pochylý, Líkař • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 287

Komentář

Slezané nechtějí zopakovat loňskou sezónu, kdy bodovali až v šestém utkání. První domácí prohra s Ústím nad Labem udělala menší čáru přes rozpočet. Chuť si chtěli spravit v zápase proti Dukle, jenže trenér Straka se musel obejít bez kapitána Bedecse.

Pražané měli za sebou povedený vstup, když na domácím trávníku zdolali Vyškov 2:1. Do Třince přijeli s odhodláním urvat všechny tři body. Příležitost od úvodní minuty dostal také třinecký odchovanec Lukáš Cienciala, který byl u první gólové akce zápasu. Na jeho straně Dukla rozjela akci, na jejímž konci byl centrující Jakub Barac. Míč po jeho kopu proskákal kolem Fábryho až na zadní tyč a Dukla už po osmi minutách vedla.

Domácí mohli o pár minut později vyrovnat. Centr Buneše usměrnil na bránu Habusta, ale gólman Rada jeho střelecký pokus zneškodnil. Slezané se dočkali po půl hodině hry. Omasta odcentroval z pravé strany, na přední tyči vylétl do vzduchu Michal Petráň a hlavou vyrovnal.

V dalších minutách mohli jít Třinečtí do vedení, ale to by museli využít jednu ze svých šancí. Klusákova hlavička minula prostor mezi třemi tyčemi, po rohu Buneše střílel od zadní tyče do břevna Foltyn a v nastaveném čase první půle se zaskvěl gólman Rada, když vytáhl dalekonosnou střelu Hýbla nad břevno.

Po změně stran Dukla začala kontrolovat hru, byla častěji u míče, ale brankář Rada se rozhodně nenudil. První velký zákrok musel vytáhnout Adamuška proti Baracově průniku. Na druhé straně Foltyn z bezprostřední blízkosti napálil centr Omasty do gólmana Rady.

Série spálených šancí pokračovala. Na listinu spalovačů se postupně zapsali Peterka, Buchvaldek a dvakrát Petráň, jeho druhou ránu srazil gólman Rada na tyč.

O výsledku nakonec rozhodla stejně jako v zápase Třinec – Ústí poslední desetiminutovka. V 81. minutě se Dukla vydala do útoku po pravé straně, Marek Fábry si naběhl na gólmana Adamušku a se štěstím míč protlačil za brankovou čáru.

Třinečtí v závěru tlačili na pilu, ale dozadu už se jim tolik nechtělo. V nastaveném čase tak nechali utéct střídajícího Sung-Bina Kima, který svůj únik využil v pojišťující třetí gól a zajistil tím Dukle tři body a posun do čela tabulky. Slezané jsou po dvou domácích zápasech bez bodu a s gólovou bilancí 3:6 uzavírají druholigový peloton.