04.08.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Všichni bojujeme za jeden tým, hlásí po vyhroceném utkání ústecký Krobot

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V předehrávce 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl k vidění souboj Ústí nad Labem s Jihlavou. Duel začal lépe pro fotbalisty z Vysočiny, kteří pod novým trenérem ani napodruhé nezaváhali. Zvrátit porážku domácí Army nedokázal ani střídající Ladislav Krobot, jenž v úvodním kole v Třinci vystřelil Severočechům vítězství v samotném závěru. Dvacetiletý útočník, který v krajském městě hostuje z Mladé Boleslavi, se netajil tím, že má jen nejvyšší cíle a s bilancí tří bodů po dvou kolech spokojen není.

Jak byste zhodnotil páteční střetnutí proti Jihlavě?
Porážka nás mrzí. První poločas byl špatný, ve druhé půli se naše hra zlepšila, výkon se zvedl. Po přestávce jsme hráli suprově, bohužel po standardní situaci jsme nebyli soustředění a inkasovali zbytečnou druhou branku. Druhé dějství jsme podle mého názoru soupeře přehrávali. Já osobně měl dvě šance, především jednu tutovou, kterou jsem špatně vyhodnotil.

Pomýšleli jste po snížení na rozdíl jediné branky na vybojování bodového zisku podobně jako v Třinci, kde jste zachránili v závěru výhru?
V obou zápasech jsme v posledních minutách ukázali srdce a že bojujeme všichni společně za jeden tým. V Třinci se nám podařilo branku vstřelit, proti Jihlavě jsme na body i přes snížení nedosáhli. Brankových příležitostí jsme si vytvořili dostatek, na vyrovnání jsme měli.

Co chybělo k zisku prvních bodů v domácím prostředí v nové sezóně?
Chyběl gól, doplatili jsme na neproměňování šancí. Měli jsme nějaké situace proměnit, snížení nebo vyrovnání mělo přijít dříve. Škoda druhého inkasovaného gólu, neboť na soupeře jsme měli.

Na co se chcete zaměřit před dalším měřením sil proti Líšni?
Musíme si dát pozor na standardní situace a hrát jako v pátek druhý poločas. To znamená zapnout od začátku a začít proměňovat šance, neboť na této disciplíně jsme proti Jihlavě vyhořeli.

Čím si vysvětlujete, že utkání bylo vyhrocené?
Vyhrocené bylo pravděpodobně tím, že jsme hodně chtěli, na konci zápasu se spěchalo. Následovaly proto i brutálnější fauly, které byly za hranou.

Emoce vzplály především poté, co hlavní rozhodčí Josef Krejsa na začátku páté nastavené minuty zápas i přes nařízený přímý volný kop pro Armu ukončil…
Z posledních dvaceti minut hry se hráči soupeře deset minut váleli na hrací ploše. Nastavily se čtyři minuty, proto nepochopím, proč se jedna standardní situace nenechá dohrát. Všichni jsme byli připraveni rozehrát, poté se bohužel objevily emoce a vše se seběhlo.

Co se událo po závěrečném hvizdu, kdy se strhla mela a domácí trenér David Jarolím vtrhl na hřiště?
Nerad bych to nějak více rozebíral. Padly nějaké narážky od člena hostujícího realizačního týmu, pravděpodobně trenéra gólmanů, na našeho trenéra. Bylo to za hranicí.

Jaké jste si stanovili ambice do letošního ročníku?
Cíle mám vždy nejvyšší, rádi bychom okupovali vrchní příčky v soutěžní tabulce. Nesmí nás tato porážka zlomit dolů, naopak nás musí motivovat, že jsme na bodový zisk za druhý poločas měli. Příští zápas budeme chtít vyhrát.

Jak jste spokojení s bilancí tří bodů po dvou odehraných kolech?
Po prvním zápase jsme čekali více, na Jihlavu jsme si věřili. Věděli jsme, že máme dobrý tým, všichni bojujeme za jedno mužstvo. Nikdo by nemohl říct půl slova, když bychom měli nyní šest bodů. Je to škoda.

90' Miskovič
13' Shudeiwa
89' Araujo-Wilson
75' Alexandr
77' Brak
87' Miskovič
90' Bílek
41' Křišťál
42' Vedral
57' Arroyo
70' Shudeiwa
87' Araujo-Wilson
Sestavy
Plachý – Hudec (46. Chodora), Brak, Bílek, Strada (57. Alexandr) – Miskovič, Jiránek – Emmer (46. Krobot), Čičovský (69. Mechmache), Ogiomade – Prošek (78. Angelozzi).
Na lavičce: Němec, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Vejmola – Svoboda, Pojezný, Vlček, Křišťál – Tureček, Shudeiwa (85. Fila) – Arroyo (64. Křivánek), Selnar (76. Franěk), Peřina (85. Štefánek) – Vedral (76. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Flimmel, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 821