05.08.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Očekávám těžší sezónu než loni, míní jihlavská gólmanská jednička Vejmola

Foto: fcvysocina.cz
Ústí nad Labem – Luděk Vejmola byl v obou dosud odehraných kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY blízko vychytané nule. První čisté konto překazili brankáři Vysočiny v minulém kole v 90. minutě fotbalisté Varnsdorfu, ve druhé minutě nastavení druhého poločasu se teď o ušetření poplatku do týmové kasy postarali rovněž hráči Army. Gólmanská jednička Jihlavy každopádně kvůli zranění dvou klíčových hráčů oblékla kapitánskou pásku a dovedla tým na severu Čech k vítězství 2:1.

„Odehráli jsme těžké utkání, potýkali jsme se navíc s absencí zkušených hráčů Matúše Lacka a Lukáše Zoubeleho. Ukázali jsme, že sílu máme, přestože jsme mladí. Do utkání jsme šli s dobrou taktikou, nasazení a vůle je vždy klíč k tomu, aby byl tým úspěšný,“ hodnotil předehrávku 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Luděk Vejmola.

„Do Ústí nad Labem jsme přijeli každopádně vyhrát, neboť před sezónou jsme si řekli, že půjdeme zápas od zápasu. Nestanovovali jsme si žádné cíle, ale pokud budeme hrát jako v pátek, výsledky a umístění přijdou,“ dodal šestadvacetiletý brankář, jenž v úvodním kole proti Varnsdorfu přišel o čisté konto v 90. minutě, proti Ústí nad Labem ve druhé minutě nastavení druhé půle.

„Čistá konta příliš neřeším. Pokud každý zápas vyhrajeme 2:1, nepotřebuji nulu žádnou. K podcenění podle mého názoru nedošlo, taková utkání nelze podcenit. Kluci byli na dně se silami a poté se snadno udělají chyby v obraně. Na konci zápasu je to navíc vyhrocené, musím ale před nimi smeknout, že podali statečný výkon,“ chválil spoluhráče vlastní kapitán.

„Nehráli zkušení kluci, kteří by jinak kapitáni byli. Kapitánská páska je formalita, na hřišti vystupujeme jako jeden tým. Na každý zápas se připravujeme, jako by to bylo jediné utkání. Někdy to nevyjde, ale musíme do toho dát vše. Když budeme hrát bojovně a zodpovědně jako v pátek, není nic nemožné. Tým je mladý, perspektivní. Kluci se musí chtít posouvat výše, aby Jihlava pro ně nebyla konečná. Pokud budou hrát na maximální hranici svých schopností, mohou pomoct Jihlavě, která zároveň pomůže jim tím, že se dostanou ve fotbalu výše,“ míní rodák z Vyškova, podle kterého emoce k fotbalu patří.

„Když je utkání vyhrocené a odehraje se spousta sporných soubojů, kdy to rozhodčí otočí jednou na jednu a podruhé na druhou stranu, tak emoce po zápase jsou a pracují. Hrajeme o body, o prémie a Armě jsme doma sebrali tři body,“ těšilo brankářskou jedničku Jihlavy.

Ve třetím kole soutěže přivítají svěřenci Jana Kameníka pražskou Duklu. „Dukla Praha na tom bude herně dobře, my musíme pokračovat v poctivém fotbale. Letos bude FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA hodně kvalitní, když sestoupily tři ligové týmy. Očekávám těžší sezónu než loni, proto je důležité, že jsme zvládli první zápasy,“ předesílá bývalý mládežnický reprezentant České republiky.

90' Miskovič
13' Shudeiwa
89' Araujo-Wilson
75' Alexandr
77' Brak
87' Miskovič
90' Bílek
41' Křišťál
42' Vedral
57' Arroyo
70' Shudeiwa
87' Araujo-Wilson
Sestavy
Plachý – Hudec (46. Chodora), Brak, Bílek, Strada (57. Alexandr) – Miskovič, Jiránek – Emmer (46. Krobot), Čičovský (69. Mechmache), Ogiomade – Prošek (78. Angelozzi).
Na lavičce: Němec, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Vejmola – Svoboda, Pojezný, Vlček, Křišťál – Tureček, Shudeiwa (85. Fila) – Arroyo (64. Křivánek), Selnar (76. Franěk), Peřina (85. Štefánek) – Vedral (76. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Chocholatý
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Flimmel, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 821