07.08.2021 | David Suchý | Zápas

Opava jediným gólem zdolala Vyškov a má první výhru

Foto: sfc.cz
Opava – Fotbalisté Opavy po sestupu z FORTUNA:LIGY do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poprvé naplno bodovali. Na domácím hřišti zdolali nováčka soutěže Vyškov těsně 1:0, když jediný gól vstřelil po půl hodině hry Lukáš Holík. Opavští tak mají po třech kolech čtyři body, Vyškov je ve spodních patrech tabulky se ziskem jediného bodu.
32' Holík
bez branek
41' Didiba
52' Helebrand
71' Hnaníček
34' Jambor
54' Vintr
60' Ilko
78' Vintr
Sestavy
Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček, Janoščín – Didiba, Tiéhi – Helešic (78. Putyera), Holík (78. Večerka), Darmovzal (57. Kadlec) – Kramář (70. Pikul).
Na lavičce: Lasák, Gorčica, Smékal
Trenér: Roman West
Šustr – Štěpánek, Fofana, Hanuš (80. Kanakimana), Ilko – Cabadaj (46. Simr), M. Vintr (60. O. Vintr) – Srubek, Klesa, Jambor – Němeček.
Na lavičce: Spurný, Jambor, Langer, Todorić
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Černý – Melichar, Lakomý • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1141

Komentář

Aktivněji do zápasu vstoupila domácí Opava, která si hned po sedmi minutách hry vypracovala první šanci, se kterou si brankář Šustr dokázal poradit.

Na další zajímavou příležitost jsme museli čekat do druhé poloviny prvního poločasu, navíc z toho byla jediná branka zápasu. Celbovi se povedlo s míčem dokráčet do pokutového území, odkud pod sebou hledal Lukáše Holíka, kterému se podařilo prostřelit Šustra – 1:0.

Vyškov ovšem v koncovce prvního poločasu mohl udeřit. Digaňa si s prudkou střelou dokázal poradit, posléze Klesa pro změnu trefil z dorážky pouze boční síť.

Hned v úvodu druhého poločasu se diváci na stadionu málem dočkali druhého zásahu Opavy. Helešic se totiž z velké dálky opřel do míče, přičemž projektil dokázal zneškodnit brankář Šustr. Hostující brankář měl vážnější práci také po hodině hry, tentokráte to zkoušel Tiéhi, avšak ani on neuspěl.

Opavě se tak nepovedlo podruhé překonat Šustra, místo toho málem přišla facka v podobě inkasované branky. Zhruba dvacet minut před koncem druhého poločasu nebyl daleko od vyrovnání Fofana.

Také závěrečná desetiminutovka nabídla zajímavé momenty. Nejprve Opava přečkala velký závar ve svém pokutovém území, načež Večerkovo zakončení do prázdné branky zablokoval soupeř. Opava si těsné vedení pohlídala až do konce a ze zápasu tak bere důležité tři body.