14.08.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla rozstřílela Chrudim 4:1 a má třetí výhru v sezoně

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly porazili ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Chrudim 4:1 a vyhráli třetí zápas ze čtyř v nové sezoně. Pražané se v ujali díky gólu Buchvaldka vedení, ale na to Chrudim zareagovala vyrovnávací trefou Haška. Na další zásahy Peterky a Kozla v prvním poločase a Faleyeho ve druhém dějství už odpověď nenašla. Dukla má po čtyřech kolech deset bodů, je bez porážky a na prvním místě, naopak Východočeši prohráli třetí zápas.
13' Buchvaldek
42' Peterka
45' Kozel
50' Faleye
31' Hašek
37' Peterka
44' Fábry
41' Průcha
55' Kesner
Sestavy
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Kozel (68. Kim), Peterka (83. Kovernikov) – Buchvaldek (83. Kott), Faleye, Cienciala (68. Kozma) – Fábry (77. Pázler).
Na lavičce: Šťovíček, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Mikulec – Hašek, Drahoš, Fišl, Průcha – V. Řezníček (52. Čáp), J. Řezníček, Kesner (74. Tkadlec), Breda (46. Juliš) – Rybička (66. Surmaj), Šípek (66. Šplíchal).
Na lavičce: Zíma, Dostálek
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Dubravský – Bureš, Líkař • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 521

Komentář

Pražané otevřeli skóre ve 13. minutě z krásné akce. Faleye ťukl míč do uličky Fábrymu, jenž ho naservíroval před prázdnou bránu Lukáši Buchvaldkovi, který už věděl, co s ním. V dalších minutách se však na Julisce odehrával nelíbivý boj a až po půlhodině hry Chrudim udeřila také z první přímé střely. Trestný kop hlavičkoval obloučkem do vzdálenější šibenice Dominik Hašek – 1:1.

Vzápětí mohl strhnout vedení zpět Ruml, který se kličkou zbavil Bredy, ale nájezd mu zneškodnil brankář Mikulec. Tři minuty před přestávkou potrestal Průchův faul u rohového praporku přesnou hlavičkou Jan Peterka a do šatny udeřila Dukla ještě jednou. Faleye postupoval jeden na jednoho, k bráně sice neprošel, ale odražený míč umístil pěkně k tyči David Kozel – 3:1.

Hned po přestávce bylo hotovo. Hostující Drahoš si smolně přišlápl míč před vlastní bránou, upadl a volný hrací předmět napálil do růžku Nigerijec Sunday Faleye. Chrudim mohla okamžitě odpovědět Rybičkou, který z úhlu nepropálil Radu a tím byly zajímavé momenty vyčerpány. V parném počasí Pražané bezpečně bránili náskok a nepustili soupeře snad až na Julišovu hlavičku nad břevno v závěru zápasu vůbec k ničemu.