14.08.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Příbram a Varnsdorf si rozdělily po bodu za remízu 2:2

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami a Varnsdorfu remizovali ve 4. kole 2:2. Zápas se lépe vyvíjel pro hosty, kteří se ujali vedení díky trefě Lauka. Domácí však zásluhou Vávry a Pilíka zápas otočili. Do vítězného konce ho ale nedovedli, Varnsdorf dokázal v 72. minutě srovnat Dordičem na konečných 2:2. Příbram po dvou porážkách bodovala, Varnsdorf navázal na předchozí dvě výhry remízou ze hřiště soupeře.
29' Vávra
49' Pilík
9' Lauko
72' Dordič
78' Pilík
81' Vávra
63' Richter
76' Kubista
90' Richter
Sestavy
Kočí – Sus, Halinský, Mezera, Cmiljanovič – Vávra, Pilík (82. Petrák), Soldát (82. Voltr), Zorvan, Langhamer – Dedič.
Na lavičce: Smrkovský, Kvída, Vilotič, Hájek, Dočekal
Trenér: Jozef Valachovič
A. Richter – M. Richter, Hušek, Zbrožek, Rudnytskyy (67. Heppner) – Bláha, Žák (58. Schön) – Ondráček (82. Šimon), Dordič, Lauko – Velich (58. Kubista).
Na lavičce: Vaňák, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Křepský – Volf, Černoevič • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 866

Komentář

Příbram vstoupila do utkání dravě a už ve druhé minutě pálil Langhamer, brankář Richter ale jeho střelu dokázal vyrazit na roh. Naopak hosté se z prvního pokusu prosadili. Tomáš Lauko pálil z přímého kopu ze třiceti metrů, Kočí si na míč sáhl, ale propadl mu do sítě. Vzápětí mohl odpovědět Vávra, ale zblízka trefil pouze břevno.

Hosté zahrozili po centru, gólman Kočí si tentokrát poradil. Ve 26. minutě předvedl Pilík pěknou kombinaci se spoluhráči, kterou zakončil z voleje ranou do tyče. Richterovi tak už podruhé pomohla branková konstrukce. O chvíli později už ale gólman Severočechů inkasoval. Stanislav Vávra zůstal nehlídaný před brankou, dostal přihrávku a uklidil míč do sítě.

Středočeši dokázali skóre otočit hned v úvodu druhé půle. Filip Zorvan vybojoval na hranici šestnáctky míč pro Tomáše Pilíka, který z deseti metrů vypálil mimo Richterův dosah.

Varnsdorf se ovšem nevzdal. Mnoho šancí si sice nevypracoval, ale byl efektivní. Už svým čtvrtým gólem v sezoně srovnal nejlepší střelec soutěže Bojan Dordič.

Oba celky dohrávaly závěr utkání spíše opatrně. Domácí brankář Ondřej Kočí si ještě musel připsat jeden těžký zákrok, ale střelu na zadní tyč dokázal vytěsnit mimo branku. Utkání tak skončilo remízou 2:2.