21.08.2021 | Richard Wagner | Zápas

Příbram čekání na výhru neukončila, doma podlehla rezervě Sparty

Foto: Zdeněk Brož (fkpribram.cz)
Příbram – V prvním kole triumf v Prostějově, od té doby ani jedna vítězná oslava. Trápení fotbalistů Příbrami ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pokračuje. Neprotrhli ho ani v domácím střetnutí s béčkem Sparty, které prohráli 0:2. Pražanům zajistil vedení v prvním poločase Kozák, ve druhém dějství ho pak navýšil Sejk. Středočeši se tak od remízy s Varnsdorfem odrazit nedokázali a na přední příčky tabulky zatím pomýšlet nemohou.
bez branek
39' Kozák
71' Sejk
12' Dedič
22' Halinský
45' Pilík
90' Valachovič (trenér)
26' Dudl
37' Piško
89' Gelašvili
Sestavy
Kočí – Halinský, Sus, T. Pilík, Vávra (60. Voltr) – Cmiljanović, Langhamer (75. Procházka), Mezera, Soldát (60. Petrák) – Zorvan, Dedič
Na lavičce: Smrkovský, Kvída, Vilotič, Januška
Trenér: Jozef Valachovič
Kotek – Suchomel, Piško, Gelašvili, Dudl (60. Červak) – Patrák, Pudhorocký (71. Šilhart), Jonáš, Ambler (71. Okeke) – Sejk, M. Kozák (80. Vácha)
Na lavičce: Benada, Šimáček, Schánělec
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Cieslar – Poživil, Líkař • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 820

Komentář

První minuty zápasu patřily domácím, kteří byli častěji na balonu, ale z úvodní převahy nic nevytěžili. Postupně se dostali do hry i hosté, kteří se sice osmělovali pomaleji, zato však jako první skórovali.

Ve 39. minutě se proháčkoval na vápno Matyáš Kozák, který dostal trestuhodně moc prostoru a měl tak čas na to, aby svůj pokus umístil přesně k tyči, kam Kočí skákal marně.

I druhou půli začali Středočeši lépe, vytvořili si i několik šancí, ale srážela je velká nepřesnost. A to jak v rozehrávce, tak i v defenzivní činnosti. Po jedné takové chybě musel přijít faul na vápně a Sparta udeřila podruhé.

K přímému kopu z dvaceti metrů se postavil Václav Sejk, který propálil zeď a utáhl balon přesně k tyči. I když se poté Příbram snažila alespoň o korekci, neprosadila se. Základem sparťanského vítězství byl totiž skvělý František Kotek, který vychytal několik tutovek.