22.08.2021 | Richard Wagner | Zápas

Převaha Žižkova gól nepřinesla, Ústí odváží cenný bod za bezbrankovou remízu

Foto: fkvz.cz
Praha - V rámci 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítala ústecká Arma na půdu Viktorie Žižkov. Domácí celek měl ve hře výraznou převahu, s vytvořenými brankovými příležitostmi ale nenaložil ideálně a ani jednu neproměnil. Viktoria se tak s Ústím rozešla bezbrankovým skóre 0:0. Ústí zůstává na desátém místě, Žižkov je šestý.
bez branek
bez branek
31' Březina
58' Quintero Batioja
90' Koželuh
45' Ogiomade
76' Brak
88' Miskovič
Sestavy
Soukup – Muleme, Gabriel, Březina, Koželuh – Súkenník, Sixta – Nabijev (74. Fawzy), Petrlák (61. Richter), Bazal (61. Zeman) – Batioja.
Na lavičce: Švenger, Hosaam El Nagar, Žežulka, Ahmed
Trenér: David Oulehla
Plachý – Alexandr, Brak, Bílek, Chodora – Miskovič, Mechmache – Čičovský (64. Jiránek), Ogiomade (72. Emmer), Prošek (80. Cantin) – Krobot (80. Angelozzi).
Na lavičce: Němec, Černý, Hudec
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: D. Černý – Mikeska, Černoevič • Diváci: 1021

Komentář

Domácí začali první poločas velkým náporem, ale i díky dobře chytajícímu Plachému z něj nic nevytěžili. Postupně se do hry dostali i hosté ze severu Čech a horko bylo i před Soukupem.

V úvodu svižný fotbal postupně přešel v rozvážnější bitvu. Ani jeden z celků nechtěl ještě před půlí inkasovat. Viktoria si však dokázala vytvořit v nastavení tlak a dvě gólovky, které však obrana Ústí dokázala s vypětím všech sil ustát.

Druhý poločas začalo takticky lépe Ústí, ale postupně převzala inciativu žižkovská skvadra. Domácí se tlačili do koncovky, ale ústecká defenziva byla bravurně pevná.

V obrovské šanci navíc Batijoovo zakončení vytáhl z brankové čáry Bílek. Viktoria svého soupeře přestřílela 15:4 (na branku 6:1), ale gól vytěžit nedokázala, a tak střetnutí skončilo dělbou bodů.