27.08.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Vedoucí Dukla si poradila s Opavou, na Julisce rozhodly trefy útočníků

Foto: fkdukla.cz
Praha – Páteční předehrávka šestého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přinesla šlágr mezi Duklou a Opavou, ve kterém se po atraktivní fotbalové podívané i krásných gólech domácí radovali z vítězství 3:1. Neporazitelnost Pražanů gólově natáhli Marek Fábry, Lukáš Buchvaldek a Sunday Faleye, zatímco Joss Didiba krásnou trefou o tyč pouze zmírnil porážku.
21' Fábry
48' Buchvaldek
85' Faleye
89' Didiba
bez karet
37' Celba
Sestavy
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Peterka, Souček (66. Šebrle), Kozel (75. Kozma), Faleye (85. Adediran) – Buchvaldek (75. Kim), Fábry (85. Pázler)
Na lavičce: Šťovíček, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Digaňa – Celba (83. Večerka), Helebrand, Rychlý, Janoščín (64. Gorčica) – Didiba, Tiéhi (64. Kadlec) – Šigut (46. Kramář), Holík (78. Darmovzal), Helešic – Pisačič
Na lavičce: Lasák, Hnaníček
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Švagr – Melichar, Černoevič • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 581

Komentář

Už ve druhé minutě Buchvaldek vysunul Fábryho, který ale míč mezi nohama Digani neprostřelil. Na druhé straně měl zajímavou šanci Celba, kterého vychytal Rada, zatímco Janoščin pálil z vápna jen do bránícího hráče. Atraktivní poločas oživila pěkná kombinace Dukly, na jejímž konci stál Marek Fábry a střelou od pravé tyče otevřel skóre. 

O deset minut později si opavský brankář připsal dobrý zákrok proti Faleyeho střele, zatímco Rada vzápětí vyškrábl tvrdou dělovku Tiehiho. Oba týmy pokračovaly v aktivní hře, ale šance přišly až po půli. Už po třech minutách Faleye hezky uvolnil Lukáše Buchvaldka, jenž přesnou střelou navýšil vedení pražského celku. 

Dukla se následně uklidnila, soustředila se na defenzívu, s čímž měla Opava potíže. Centry do vápna nevycházely a zdolání pevné defenzívy se zdálo jako nadlidský úkol. V 70. minutě nebyl ke všemu domácím uznán gól Šebrleho, protože před jeho střelou do prázdné branky došlo před vápnem ke střetu Faleyeho s vyběhnutým Digaňou. 

V závěru druhé půle ještě hosté sahali po snížení, ale Rada skvělým skokem na čáře zlikvidoval nepříjemnou hlavičku z penaltového puntíku. V podstatě okamžitě Dukla zaútočila, načež Sunday Faleye předvedl hezkou individuální akci, vykoupal obránce i brankáře a rozhodl. 

Festival krásných gólů však pokračoval nadále, jelikož dvě minuty před koncem řádné hrací doby se zhruba třicet metrů od branky opřel do míče Joss Didiba a svou parádní dělovku poslal od pravé tyče do sítě. Tím však pouze mírnil porážku 1:3, po které se vedoucí Dukla dostala na šestnáct bodů, zatímco Opava protáhla čekání na výhru už na tři zápasy.