27.08.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí v televizním zápase dvakrát neudrželo vedení a s Příbramí si body rozdělilo

Foto: fkpribram.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE počtvrté v řadě remizovali. Po Líšni, Prostějovu a Žižkovu uhráli bod v televizním utkání proti Příbrami. Severočechy poslal na sklonku prvního poločasu do vedení důrazný Krobot, hosté ale vzápětí zásluhou Vávry srovnali. Armě vrátil náskok druhou branku v zápase Krobot, který se opět prosadil hlavičkou z vápna. Středočeši však v poslední desetiminutovce znovu dokázali odpovědět, o což se postaral Voltr. Pro svěřence trenéra Valachoviče jde o druhý nerozhodný výsledek z posledních tří zápasů.
41' Krobot
54' Krobot
42' Vávra
84' Voltr
7' Miskovič
12' Mechmache
15' Prošek
67' Čičovský
71' Jiránek
83' Plachý
88' Bílek
29' Pilík
35' Halinský
42' Vávra
59' Sus
64' Petrák
Sestavy
Plachý – Alexandr, Hudec, Bílek, Chodora – Emmer (86. Strada), Miskovič, Mechmache (46. Čičovský), Ogiomade (68. Jiránek) – Prošek, Krobot (75. Angelozzi)
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: David Jarolím
Šiman – Sus, Halinský, Vilotić, Cmiljanović (87. Mezera) – Langhamer (66. Procházka), Pilík, Petrák (78. Obdržal), Zorvan, Vávra (66. Dedič) – Voltr
Na lavičce: Smrkovský, Kvída, Hájek
Trenér: Jozef Valachovič
Rozhodčí: Dorušák – Arnošt, Slavíček • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 516

Komentář

Celkem 516 diváků se dočkalo první vážnější šance v deváté minutě, kdy Bohumil Hudec orazítkoval po rohu Adama Alexandra levou tyč. Domácím zatrnulo o čtrnáct minut později, kdy téměř zrcadlově zahrozili hosté. Tomáš Pilík nalezl Stefana Vilotiće, který hlavičkoval rovněž do brankové konstrukce. Tyč Jana Plachého se znovu rozezněla ve 32. minutě, když po centru Tomáše Pilíka selhal zblízka Stanislav Vávra.

Gólovou akci nabídla až 41. minuta. Po přímém volném kopu Jiřího Miskoviče vypadla z rukou brankáři hostů hlavička Bohumila Hudce. Dobrým důrazem v předbrankovém prostoru se prezentoval Ladislav Krobot, jenž poslal Armu do vedení. Hosté s odpovědí nenechali dlouho čekat, v následující minutě Stanislav Vávra neměl ze středu potíže s úklidem míče k tyči a stanovil před přestávkou vyrovnaný stav.

Ve 49. minutě vyslal Michal Bílek do samostatného úniku Ladislava Krobota, který v zakončení selhal. Levého útočníka Ústí nad Labem to nemuselo dlouho mrzet, když za pět minut uklidil vyražený centr Václava Proška z pravé strany za záda Jakuba Šimana.

Rozuzlení pátečního střetnutí přišlo s 84. minutou, kdy střídající René Dedič posunul ve velkém vápně balón k Radku Voltrovi, který nedal domácímu hájci svatyně šanci. Jan Plachý v 90. minutě zachránil domácím bodový zisk, dělovku Filipa Zorvana vyrazil do tyče na rohový kop.

Televizní předehrávka šestého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěze nepoznala, přestože fotbalisté Ústí nad Labem i Příbrami potřebovali již zvítězit. Arma zaznamenala čtvrtou remízu v řadě, svěřenci Jozefa Valachoviče čekají na druhé vítězství od úvodního kola soutěže.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „V prvním poločase jsme obdrželi zbytečný vyrovnávací gól. Nedokázali jsme se srovnat s tím, že jsme v emocích vstřelili gól a došlo k nedorozumění mezi Danielem Chodorou a Michalem Bílkem. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, do 75. minuty se Příbram do ničeho nedostala. My nebyli schopní přidržet míč v útoku a docházelo ke zbytečným ztrátám, tím jsme soupeře dostali do hry. Střídající René Dedič uhrával balóny svoji výškou a bohužel se postaral o vyrovnání. Bod je málo, jsem zklamaný. Nic do srovnání stavu nenasvědčovalo tomu, že by Příbram měla vyrovnat a hrozila jen ze standardních situací, které dobře zahrává.“

Jozef Valachovič (1.FK Příbram): „Pro nás se jednalo o klasický scénář posledních zápasů. Inkasujeme laciné góly, každé utkání dotahujeme výsledek, což nás stojí hodně sil po fyzické i psychické stránce. Zanalyzovali jsme si něco v týdnu a řekli si, kde nás tlačí bota. Bylo to v ochotě běhat, srazit se soupeřem, absolvovat souboje, hrát agresivněji. Proti Ústí nad Labem se nám dařilo, ale opět v pokutových územích, kde máme být nejvíce agresivní, nám toto chybělo. Proto je výsledek 2:2. Bod je pro nás málo, věděli jsme, jak se k vítězství dostat. Po prvním kole na nás přišel jakýsi útlum, mysleli jsme, že si vše uhrajeme sami profesorským fotbalem. Bodů bychom měli více, pokud by hráči zápas odmakali alespoň jako proti Armě. Během reprezentační pauzy se musíme zmobilizovat a dát se do kupy.“