07.09.2021 | Petr Komárek | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Ocenění za srpen získali brněnský Řezníček a Pilný z Dukly

Foto: fnliga.cz
Praha – První vítěze sezony 2021/22 zná tradiční anketa FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Hráč a Trenér měsíce. Pomyslné vavříny za srpen si vysloužili dva zástupci týmů z popředí soutěžního pořadí. Jakub Řezníček čtyřmi góly složil Jihlavu a vede tabulku střelců. I díky jeho příspěvku figuruje brněnská Zbrojovka na průběžném třetím místě. Bohuslav Pilný je pak s Duklou první. Na lavičce Pražanů si letos zatím nepřipsal ani jednu porážku.

Hráč měsíce: Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno)

Brno má po šesti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY slušně nakročeno, aby se minimálně popralo o návrat mezi elitu. Vyhrálo celkem čtyřikrát, když si poradilo s Táborskem, Opavou, Jihlavou a Líšní. Proti městskému rivalovi mu pomohla využitá přesilovka ze závěru utkání. Po červené kartě Silného rozhodl o třech bodech pro Zbrojovku v 90. minutě právě Hráč měsíce srpna – Jakub Řezníček.

Příbramskému rodákovi se při premiérové sezoně ve F:NL vůbec daří. V šesti zápasech se prezentoval šesti brankami a patří mu pozice nejlepšího střelce soutěže. Produktivitu si však rovnoměrně nerozložil. Tabulku střelců vede hlavně zásluhou duelu s Jihlavou, ve kterém se trefil hned čtyřikrát.

Útočníkovi v Kristových letech se takový kousek povedl vůbec poprvé v profesionální kariéře. Oproti loňskému ročníku, kdy za Teplice ve FORTUNA:LIZE skóroval pouze jednou, tak vyloženě pookřál. Brněnské prostředí zná už z působení v letech 2015 – 2017, a pokud mu forma vydrží i po reprezentační přestávce, mohou si na jihu Moravy mnout ruce z dobře vybrané předsezonní posily.

Trenér měsíce: Bohuslav Pilný (FK Dukla Praha)

Během trenérské kariéry vedl Hradec Králové, Žižkov, Sokolov, jako asistent zažil angažmá v Příbrami. Letos v dubnu Bohuslav Pilný převzal pražskou Duklu, která se po třech prohrách v řadě rozloučila s Romanem Skuhravým. Tah na bývalého obránce se klubu z Julisky vyplatil. Pilný s Duklou obsadil osmé místo a ušetřil ji dramatických bojů o záchranu.

Na lavičce navíc zůstal i pro letošní ročník. A ejhle, po šesti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsou „vojáci“ v čele tabulky. V prvním zápase si poradili s nováčkem z Vyškova (2:1), poté úspěli v Třinci (3:1) a ze souboje toho času neporažených s Jihlavou si odnesli bod za bezbrankovou remízu. Na vítěznou vlnu se vrátili proti Chrudimi (4:1), načež jedinou brankou zdolali Táborsko (1:0) a díky třem trefám prodloužili trápení Opavy (3:1).

Pilného výběr má na první příčce tříbodový náskok na druhou Vlašim. Ve F:NL zatím jako jediný neprohrál. Bodovou ztrátu utrpěl pouze proti Jihlavě, to byl ovšem venkovní zápas, kde se dá každý bod počítat jako plusový. Dukla disponuje nejlepší obranou (v šesti utkáních inkasovala jen čtyřikrát) a druhým nejlepším útokem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pražany přitom netáhne vyložený kanonýr, jako Brno. O třináct branek se podělilo sedm různých hráčů. Čtyři jsou přitom dvougóloví a jeden – slovenský forvard Fábry – třígólový.