10.09.2021 | Petr Komárek | Zápas

Dukla poprvé v sezoně prohrála, na lídra tabulky vyzrála Líšeň

Foto: sklisen.com
Brno – Série fotbalistů Dukly Praha bez porážky skončila. Svěřenci trenéra Pilného poprvé nezískali ani bod, když v páteční předehrávce sedmého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Líšni 0:3. Celek z brněnského předměstí rozhodl o svém vítězství už během první půlhodiny zápasu. Nejprve se prosadil Silný, který v minulém kole chyběl kvůli červené kartě z derby se Zbrojovkou. Druhý gól přidal kapitán „Marvanů“ Ševčík, deset minut před koncem ještě skóroval Kučera.
11' Silný
29' Ševčík
80' Kučera
bez branek
14' Stáňa
35' Pašek
42' Silný
9' Kozel
25' Piroch
83' Faleye
86' Souček
Sestavy
Veselý – Pašek, Jeřábek, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – Stáňa (88. Burda), Málek, Matocha (88. Demeter), Rolinek (71. Bednář) – Silný (74. Zikl)
Na lavičce: Marek, Otrísal, Chwaszcz
Trenér: Milan Valachovič
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml (42. Kozma) – Peterka, Souček, Kozel (42. Šebrle), Falleye (82. Kim) – Buchvaldek (82. Pázler), Fábry (74. Adediran)
Na lavičce: Šťovíček, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Macháč – Šimáček, Vyhnanovský • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 714

Komentář

Domácí poprvé vážně zahrozili po sedmi minutách. Za šestnáctkou se do balonu opřel Matocha a přízemním pokusem trefil pravou tyč, od které se balon odrazil zpátky do hřiště.

Zanedlouho ale Dukle nepomohla ani branková konstrukce. Po rohovém kopu obdržel míč útočník Líšně Jan Silný a z levé strany pokutového území vyslal tvrdou a přesnou střelu k první tyči.

Vyrovnat mohl forvard Pražanů Buchvaldek, z hranice malého vápna ovšem Veselého překonat nedokázal. Hosty musela promarněná příležitost mrzet ještě více ve 29. minutě. To si balon v šestnáctce zpracoval stoper a současně kapitán Jihomoravanů Ondřej Ševčík, jenž zamířil pod břevno Radovy brány.

Skóre se poté dlouho neměnilo. Deset minut před koncem řádné hrací doby ale přišla třetí trefa „Marvanů“. Stejně jako gól Silného ji zapříčinila standardní situace od rohového praporku. Tentokrát se prosadil štítový záložník Jakub Kučera. Dukla se už nezmohla ani na snížení a poprvé v letošní sezoně vyšla bodově naprázdno.