11.09.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Prostějov zabral, Chrudim porazil dvěma góly Filip Žák

Foto: Aleš Vladyka
Prostějov - Jediný sobotní souboj 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přinesl radost prostějovským fotbalistů. Ti v souboji týmů, kterým se v letošní sezoně zatím příliš nedaří, díky dvěma trefám Filipa Žáka v prvním poločase porazili východočeskou Chrudim 2:0. V tabulce se tak Prostějov posunul již na sedmé místo, Chrudim zůstává patnáctá.
5' Žák
41' Žák
bez branek
81' Kopřiva
69' Hašek
76' Surmaj
90' Juliš
Sestavy
Mucha – Kopřiva (90. Hausknecht), Machynek, Schuster, Schaffartzik – Jiráček, Zapletal, Koudelka (84. Omale), Kušej (65. Bartolomeu) – Žák, Vlachovský (65. Urbanec).
Na lavičce: Bárta, Bialek, Stříž
Trenér: Jiří Jarošík
Mikulec – Hašek, Drahoš, Fišl, Sokol (46. Juliš) – Kesner (55. Tkadlec), J. Řezníček (63. Čáp), V. Řezníček, Průcha – Šplíchal (46. Šípek), Rybička (70. Surmaj).
Na lavičce: Zíma, Dostálek
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Radina – Dresler, Poživil • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 400

Komentář

První střelu zápasu sice vyslali hosté, ale prostějovská defenziva ji dokázala zablokovat. A už v 5. minutě šli Hanáci do vedení. Postupnou kombinací se dostali s míčem do pokutového území a střela Filipa Žáka skončila až v síti.

Prostějovští fotbalisté chtěli odčinit vysokou porážku 0:4 z poslední kola z Vyškova. A 400 domácím fanouškům na stadionu dělali radost, na hřišti byli lepším týmem. Vypracovávali si jednu střelu za druhou, až se prosadili podruhé. Ve 41. minutě se do míče opřel znovu Filip Žák, který úspěšně zakončil rychlý útok Hanáků. Šestadvacetiletý záložník tak vsítil už čtvrtý gól v sezóně a vyšvihl se na dělené druhé místo v tabulce střelců.

Ve druhém poločase si už Prostějov vypracovaný náskok hlídal. Ale nezůstával jen v defenzivě, několikrát ohrozil Petra Mikulce, který už však za svá záda míč nepustil. V 80. minutě mu musela pomoct tyč. Chrudim sice potřetí neinkasovala, ale sama dopředu nebezpečná nebyla, za celý zápas vystřelila na Muchu pouze jednou. Hanáci si tak pohlídali vítězství 2:0 a berou tři body, které je posunuli v tabulce na sedmou pozici.