12.09.2021 | Richard Wagner | Zápas

Druhá výhra Vyškova v řadě, vyloupil stadion v Seifertově ulici

Foto: fkvz.cz
Praha - Fotbalisté Žižkova v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma nováčkovi z Vyškova vysoko 1:4. Po prvním poločase odcházely týmy do šaten za překvapivého výsledku, když se o jedinou branku postaral na samém konci půle hostující Slaměna. Po pauze zvýšil na 2:0 Kanakimana. Za Žižkov odpověděl v 59. minutě Batioja a Pražané usilovali o vyrovnání. Jejich odpor ovšem zlomily v závěru utkání dvě branky střídajícího Simra.
59' Quintero Batioja
41' Slaměna
51' Kanakimana
87' Simr
89' Simr
77' Richter
75' Vintr
81' Štěpánek
Sestavy
P. Soukup – Muleme, Březina, Š. Gabriel, Řezáč – Sixta, Súkenník (59. D. Richter) – Nabijev (46. Bazal), Batioja, Koželuh (53. Fawzy) – T. Zeman (53. Diamé).
Na lavičce: Švenger, Hosaam El Nagar, Žežulka
Trenér: David Oulehla
Šustr – Štěpánek, Ilko, Němeček, Srubek – Cabadaj (46. Lahodný), Kanakimana (84. Klesa), David Jambor (78. Simr), Slaměna – Fofana, O. Vintr (72. M. Vintr).
Na lavičce: Spurný, Jambor
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Szikszay - Flimmel, Volf • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 907

Komentář

Úvod zápasu byl opatrnější, ale postupně dostávala hra lepší tempo. Po půlhodině utkání začali mít více ze hry Žižkovští, ale nedokázali překonat Šustra, který vytáhl vynikající zákrok proti Koželuhově tutovce.

Vyškovští pak trestali ve 41. minutě, kdy jim vyšel útok po pravém křídle. Přihrávku z pravého křídla do vápna využil Patrik Slaměna, který zamířil přesně k zadní tyči. Čerstvá posila nováčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak hned při své premiéře dokázala skórovat.

Do druhé půle nastoupili domácí s rozvahou a byli za to potrestáni. Do vápna se probojoval po propadnutí defenzivy Štěpánek a přihrávku na malém vápně zužitkoval pohotový Bienevenue Kanakimana.

Žižkovu se ale povedlo brzy dostat zpátky do kontaktu, kdy Diamého nabídku využil ve vápně Augusto Batijoa, jenž mířil přesně k tyči. Viktoria poté měla větší čas na míči, tlačila se dopředu, ale obrana Vyškova odolávala.

Její šance nejprve udržel při brejku dva na jednoho skvělým zákrokem Soukup, ale v 86. minutě vykouzlil střídající Pavel Simr skvělou nahrávku na Marka Vintra, jehož nádherně točený míč břinkl o spojnici a dorážející Simr se nemýlil.

Stejný hráč pak v poslední minutě základní hrací doby korunoval výsledek, kdy odevzdanou obranou Žižkova prošel Němeček a naservíroval mu míč před prázdnou. Vyškov tak zapsal svou vůbec první venkovní výhru v historii FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.