12.09.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf pokořil Vlašim, dvakrát se prosadil Schön

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - V 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězil Varnsdorf nad Vlašimí 3:1. V prvním poločase si domácí vypracovali vedení 2:0 díky brankám Lauka a Schöna. Hostům se podařilo po přestávce vrátit do hry, když se trefil Alijagič. Poslední slovo měli Severočeši, podruhé se trefil Schön.
16' Lauko
31' Schön
90' Schön
64' Alijagić
42' Bláha
90' Šimon
78' Hošek
85' Svoboda
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil (77. Zbrožek), Hušek, Heppner – Schön, Bláha, Lauko (56. Rudnytskyy), M. Kubista, Dordić (67. Žák) – Velich (56. Šimon).
Na lavičce: Porcal, Ondráček, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Řehák – P. Breda, Hošek, Křišťan (60. Zinhasović) – Daniel Kozel (46. Červenka), Blecha, Broukal, V. Svoboda, Višinský – Alijagić, Zlatohlávek (80. Janda).
Na lavičce: Surovčík, Starý, Sváta
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Raplík - Melichar, Slavíček • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 620

Komentář

Domácí hráči začali zápas velmi aktivně. Hned ve 4. minutě po autovém vhazování odcentroval na zadní tyč Richter, hlavičkový pokus Dordiče skončil jen těsně mimo tři tyče. Vysoké napadání Varnsdorfu přineslo ovoce po čtvrt hodince hry. Aktivně hrající Dordič zavezl míč na střed hřiště, poté roztáhl hru na Schöna, který zpětnou přihrávkou našel ve vápně Tomáše Lauka, jenž se nemýlil a otevřel skóre utkání.

Vlašim se snažila dostat do hry, chyběla jí však přesnost v přihrávce. Toho málem využil Varnsdorf ve 27. minutě poté, co Dordič rychle rozehrál autové vhazování a vyslal do úniku Velicha. Ten prošel až do malého vápna, z velkého úhlu tvrdou střelou ale trefil pouze brankovou konstrukci. Domácí ale nemuseli smutnit, druhá radost v zápase totiž přišla v 31. minutě. Vše odstartovala rychlá rozehrávka na Patrika Schöna, který ve vápně obešel hostujícího obránce a střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. 

Hostující kouč Martin Hyský udělal do druhé půle jednu změnu v sestavě, Kozla vystřídal Červenka. A na hře to bylo znát. Vlašim si během tří minut druhé půle připsala hned dva střelecké pokusy. I v následujících minutách měla více ze hry, což vyústilo ve snížení na rozdíl jediné branky v 64. minutě. Višinský z rychlého protiútoku našel ve vápně Denise Alijagiče, který neměl těžkou práci.

Jen o pár minut později měl na kopačkách vyrovnání Červenka, jeho pokus ale zlikvidoval pozorný Richter. Na druhé straně mohl utkání rozhodnout v 80. minutě Šimon. Místo zakončení však zvolil kličku, kterou Řehák přečetl. Vlašim v posledních minutách zápasu hrála vabank, což se jí stalo osudné. Rudnytskyy v nastaveném času z rychlého protiútoku našel křížnou přihrávkou Patrika Schöna, který zvýšil do odkryté branky na 3:1.

Varnsdorf tak zůstal na domácím hřišti stoprocentní. V tabulce se posunul na čtvrté místo se čtrnácti body, Vlašim je pátá s body třinácti.