15.09.2021 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Řezníček: Rád bych dosáhl sta branek, v Brně jsem dostal novou chuť do fotbalu

Foto: fczbrno.cz
Brno – Patří k největším jménům ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a po loňské nevydařené sezóně opět našel střeleckou formu. Řeč je o Jakubu Řezníčkovi, který se minulý měsíc blýskl čtyřmi góly do sítě Jihlavy a přidal i další dva přesné zásahy, díky čemuž získal v novém soutěžním ročníku jako první z fotbalistů cenu pro hráče měsíce. "Je to super," říká s úsměvem.

Jakube, získal jste cenu pro hráče měsíce srpna ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Co na to říkáte?
Je to super, ani jsem to popravdě nevěděl. Je to zásluha celého týmu, dobře nám to šlapalo a já z toho vzešel jako jednotlivec.

Po sedmi zápasech jste se dotáhli na čelo tabulky, kde jste jen o skóre druzí za vedoucí Duklou. Panuje spokojenost?
Jsme spokojeni. Jdeme zápas od zápasu a chceme to zvládnout. Naše dotažení se na první příčku po ztrátě Dukly je sice příjemné, leč soutěž je ještě dlouhá a čeká nás spousta kol.

Vy osobně jste se navíc po chudší předchozí sezóně docela rozstřílel...
Předchozí sezóna byla trošku divná. Píše se, jak jsem dal jen jednu branku, ovšem na druhou stranu jsem přeci jen od začátku nastoupil snad jen do tří utkání. Celá sezóna nebyla dle mých představ, řešil jsem zranění, nesedli jsme si s novým trenérem. Bylo toho více.

Teď jste ale střelecky při chuti, že?
To ano. V Brně jsem dostal novou chuť do fotbalu. Vše funguje, jak má a já jen doufám, že to bude pokračovat. Přišel jsem sem s jasným cílem a doufám, že jej splníme.

Asi máte na mysli postup...
Samozřejmě. Jiný cíl si člověk dávat nemůže.

Rozdílovou branku jste zaznamenal také v Líšni, v zápase, o kterém se dost mluvilo. Nemusel jste čelit nějakým nadávkám?
O mém gólu se toho moc nepsalo. Spíše se propíraly jiné věci, co nastaly. Já jsem rád za tři body. Prostě to tak vyplynulo, ale je těžké o tom mluvit. Už je to pryč.

Při pohledu na vaši historii jde vidět, že jste toho zažil mnoho. Na co nejvíce vzpomínáte?
Určitě na šest zápasů v Lize mistrů, titul v Plzni, Evropskou ligu, poháry v Boleslavi nebo reprezentaci. Zažil jsem snad všechno, co jsem mohl, je těžké vypíchnout jen něco. Ale nejvíce si cením asi té Ligy mistrů. Hrát na Realu Madrid byl obrovský zážitek.

A je ještě něco, co byste si rád splnil?
Rád bych dal sto branek, to je jediná taková meta, kterou nemám. Bylo by skvělé postoupit s Brnem a třeba těch dvacet gólů ještě nastřádat. Branek je to ale hodně.

Je vám třiatřicet. Už víte, co bude po aktivní kariéře?
Zatím nad tím vůbec nepřemýšlím, chtěl bych zatím aktivně hrát. Mám dost kontaktů. Uvidíme, co se vyvrbí. Rád bych zůstal u fotbalu.