17.09.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Příbram v dramatické přestřelce uhájila vítězství na Dukle

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly v předehrávce 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Příbrami 2:3. V prvním poločase se diváci na Julisce dočkali hned tří branek, Lépe vstoupila do utkání hostující Příbram, když se trefil Vilotič. Po půlhodině zvýšil na 2:0 pro Příbram Procházka, ovšem vzápětí snížil Buchvaldek. Za hosty ve druhém poločase dokonce vyrovnal Barac, ale zápas na stranu Příbrami zpět zvrátil Dedič.
35' Buchvaldek
78' Barac
7' Vilotič
29' Procházka
89' Dedič
33' Peterka
57' Piroch
90' Barac
44' Zorvan
60' Sus
62' Procházka
90' Antwi
90' Pilík
Sestavy
Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, Ruml – Souček (46. Cienciala), Peterka – Kozel (60. Kozma), Faleye (60. Šebrle), Buchvaldek (71. Adediran) – Fábry (86. Pázler).
Na lavičce: Šťovíček, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Šiman – Sus (90+3. Kvída), Halinský, Vilotić, Mezera – Procházka (79. Vávra), Pilík, Petrák, Langhamer (79. Antwi) – Zorvan (90+3. Švestka), Voltr (64. Dedič).
Na lavičce: Smrkovský, Januška
Trenér: Jozef Valachovič
Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Novák • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 654

Komentář

Příbram vyhrála nad Duklou poslední tři ligové zápasy a na úspěšnou sérii chtěla navázat na Julisce po dvou letech i v nižší soutěži. To se zásluhou tří smrtících rohových kopů také podařilo.

V 7. minutě prošla za Radu s obrovskou porcí štěstí o záda padajícího Stefana Vilotiće Langhamerova střela. Útoky se přelévaly ze strany na stranu, v největší šanci Dukly přestřelil zcela volný Souček. Ve 29. minutě vyrážel Rada parádní střelu příbramského kapitána Pilíka, jehož následný roh prodloužil Petrák na zadní tyč a tam ho rybičkou doklepl do prázdné brány Daniel Procházka. 

Juliska ožila pět minut nato. Faleyeho kolmici si zpracoval Lukáš Buchvaldek, otočil se kolem svého strážce a zavěsil k tyči. K vyrovnání nevedla sóloakce Fábryho, kterému Šiman zmenšil střelecký úhel, ani Součkův trestný kop ze 30 metrů, jenž na kluzkém trávníku nepříjemně skočil. 

Pražané stupňovali po přestávce nápor. Točenou střelou protáhl Šimana v 56. minutě Cienciala a tváří v tvář se znovu neprosadil Fábry. Vyrovnání zařídil až v 78. minutě Jakub Barac. Zachytil vyhlavičkovaný míč a mezi nohama hostujícího Mezery ho napálil z úhlu do sítě.

Juliska hnala domácí za vítězstvím, v ďábelském tempu se útoky přelévaly ze strany na stranu a s remízou se nespokojil nikdo. Přečíslení po přihrávce střídajícího Adedirana nevyužil ranou do brankáře Cienciala. Příbram znovu použila svou nejsilnější zbraň a v 83. minutě vyškraboval Vilotićovu hlavičku po rohu Rada zpod břevna. Rozhodnutí padlo až z posledního rohového kopu zápasu: Pilíkův střílený centr usměrnila skluzem do sítě střídající posila z Opavy René Dedič.

Exligová Příbram slaví první vítězství ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE od úvodního kola, kdy doma zdolala Prostějov. Naopak Dukla letos na Julisce poprvé ztratila body a hned všechny.