17.09.2021 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim po gólu Koudelky doma podlehla Prostějovu 0:1

Foto: Jiří Paýr
Vlašim - V 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vlašim doma podlehla Prostějovu 0:1. První poločas střetnutí žádnou branku nenabídl, i když šancí na obou stranách bylo více než dost. Jediná branka utkání padla až v 80. minutě, kdy se prosadil hostující Koudelka.
bez branek
80' Koudelka
65' Kozel
75' Blecha
90' Blecha
90' Machynek
Sestavy
Řehák – Hošek, Broukal, P. Breda, Daniel Kozel (82. Rigo) – Zlatohlávek (69. Janda), Křišťan, Blecha, Višinský (69. Zinhasovič) – Alijagić (89. Sogbo), Červenka.
Na lavičce: Surovčík, Starý, Sváta
Trenér: Martin Hyský
Mucha – Zapletal, Schuster, Schaffartzik – Omale – Bartolomeu (72. Kušej), Kopřiva (75. Koudelka), Jiráček, Urbanec (72. Vlachovský), Machynek – Žák (89. Bialek).
Na lavičce: Bárta, Stříž, Hausknecht
Trenér: Jiří Jarošík
Rozhodčí: Ulrich - Flimmel, Líkař • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 321

Komentář

Páteční utkání na vlašimském stadionu začalo z obou stran vlažně. Domácí i hosté se snažili kombinovat, ale do jejich hry vstupovala celá řada nepřesností. Hosté byli chvílemi aktivnější v práci s míčem, ale k nebezpečnému zakončení to dlouhé minuty nevedlo. Ani domácím se v zakončení výrazněji nedařilo.

První větší šance přišla ve 22. minutě, kdy zakončoval vlašimský Jakub Křišťan, ale jeho pokus skončil těsně vedle. Domácí první šance nastartovala a po šesti minutách našel Blecha Tomáše Zlatohlávka, který sám před brankou trefil z velkého vápna brankáře Muchu.

I hosté se dokázali dostat do šancí a tu největší měl na svých kopačkách Jakub Urbanec. Po jeho zakončení na zadní tyč se už hosté pomalu radovali, ale míč nakonec skončil těsně vedle branky. Divoké minuty ukončila rána z otočky od Denise Alijagiče, ránu domácího útočníka však dokázal Mucha vytěsnit nad branku.

Úvod druhé půle nabídl nenápadný centr z dílny hostujícího Machynka a domácí zachránilo břevno! O pár minut později si přebral míč hostující Jakub Urbanec, který byl sám před Řehákem. Domácí brankář nakonec dokázal nohou míč vyrazit do bezpečí!

Herně vyrovnaný zápas mohl rozhodnout Filip Blecha, který se hnal sám na branku, ale jeho zakončení se mezi tyče nevešlo. Pomezní sudí navíc signalizoval ofsajd. Rozhodnutí zápasu nakonec přineslo střídání hostí. Čtvrt hodiny před koncem zápasu šel na hrací plochu Jan Koudelka, který v 80. minutě dokázal zužitkovat závar v pokutovém území Vlašimi po rohovém kopu - 0:1. 

V závěru zápasu mohl vyrovnat Denis Alijagič, který se snažil míč zpoza obránce natlačit na zadní tyč, ale ke smůle Vlašimi branku minul. Vlašim tak letos poprvé na domácím stadionu přišla o všechny body.