18.09.2021 | Tadeáš Mima | Zápas

Sparta zvládla bitvu nováčků, po přestřelce s Vyškovem je na čele tabulky

Foto: sparta.cz
Drnovice – Rezerva pražské Sparty zvítězila v utkání 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:2 na hřišti Vyškova a poskočila po čtvrté výhře v řadě do čela soutěže. Na dvě branky Martina Minčeva dokázali odpovědět Bienvenue Kanakimana a Ondřej Vintr. Rozhodující trefa Matěje Ryneše z 68. minuty už zůstala bez odezvy. Letenští mají po zaváhání Dukly dvoubodový náskok na druhé Brno, které však má svůj duel se Žižkovem teprve před sebou. Vyškov prohrál po dvou výhrách v řadě a je třináctý.
40' Kanakimana
59' Vintr
39' Minčev
52' Minčev
68' Ryneš
16' Vintr
28' Jambor
78' Fofana
16' Piško
65' Suchomel
82' Šilhart
88' Ryneš
Sestavy
Šustr – Štěpánek, Ilko, Němeček, Srubek – Cabadaj (46. M. Vintr), Kanakimana (81. Klesa), David Jambor (81. Lahodný), Slaměna (86. Dan Jambor) – Fofana, O. Vintr (68. Simr)
Na lavičce: Spurný, Macej
Trenér: Rostislav Horáček
Kotek – Vitík, Piško, Dudl – Suchomel, Pudhorocký (88. Gelašvili), Jonáš, Ambler (78. Schánělec), Ryneš – Sejk, Minčev (78. Šilhart).
Na lavičce: Tůma, Holoubek, Šimáček, Vácha
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Vít – Dobrovolný, Slavíček • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1173

Komentář

Od začátku utkání byl sparťanský B tým aktivnější a tvořil zajímavé šance. Hned v páté minutě musel vyškovský gólman Šustr likvidovat dorážky hostů, o chvilku později šel zase dopředu Václav Sejk. Právě útočník Sparty se dostával i do řady dalších pozic, kdy Pražané procházeli otevřenou obranou soupeře. Kromě Sejka, který trefoval tyč, mířil do brankové konstrukce také Minčev.

Defenzivu Vyškova gólově potrestala Sparta ve 39. minutě, jelikož právě Martin Minčev otevřel skóre utkání. K němu propadl centr ze strany a těsně před Šustrem už nezaváhal. Přišla ovšem bleskurychlá reakce díky Bienvenuemu Kanakimanovi, jenž šel ze strany do vápna a hned o minutu později zajistil vyrovnání střelou po zemi. Remíza po prvním dějství tak znamenala výsledek, se kterým byl o něco spokojenější Vyškov.

Martin Minčev předvedl individuální kvalitu také ve druhé půli, protože přidal druhou trefu. Bulharský útočník v 52. minutě proběhl mezi dvěma bránícími soupeři a uklidil balón k odkryté tyči. Jihomoravané se však postupně dostávali do tempa a opět vrátili skóre do nerozhodné podoby. Na 2:2 upravoval Ondřej Vintr zhruba po hodině hry, když propálil brankáře skvělou ranou.

V 68. minutě přišel rozhodující moment zápasu po zaváhání vyškovské defenzivy. Matěj Ryneš těžil z vyběhnutí domácího brankáře a úspěšně ho přehodil. Díky tomu sparťané získali rozdílovou převahu a vezou si z Drnovic všechny body. Výsledek už nezměnil ani v nastavení Pavel Simr, jehož pokus mířil jen do tyčky. Vyškovští tak klesli tabulkou na průběžné třinácté místo, zatímco jejich protivník poskočil do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.