24.09.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla vybojovala remízu na Žižkově ve druhém poločase díky Pirochovi

Foto: fkdukla.cz
Praha - V 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY došlo na pražský souboj. V něm se nakonec po remíze 1:1 mezi Žižkovem a Duklou body dělily. V prvním poločase se do vedení dostali domácí zásluhou branky Koželuha. Ve druhé půli tedy musela Dukla dotahovat, což se hostům z Julisky podařilo v 73. minutě zásluhou Pirocha.
25' Koželuh
72' Piroch
14' Muleme
34' Gabriel
41' Súkenník
43' Oulehla (trenér)
75' Hosaam El Nagar
40' Kozel
67' Kozma
Sestavy
Soukup – Řezáč, El Nagár, Gabriel, Muleme – Žežulka (77. Zeman), Súkenník (59. Sixta) – Koželuh (90+3. Nabijev), Batioja, Bazal – Diamé (59. Petrlák).
Na lavičce: Švenger, Březina, Richter
Trenér: David Oulehla
Rada – Barac, Kulhánek, Piroch, Souček – Buchvaldek (89. Pázler), Kozma, Peterka, Cienciala (46. Šebrle) – Kozel (46. Adediran), Fábry (46. Faleye).
Na lavičce: Šťovíček, Kovernikov, Ruml
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Cieslar - Poživil, Arnošt • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 573

Komentář

Pražské derby nabídlo v pátečním odpoledni před televizními kamerami spíše tvrdý boj se spoustou faulů, než pohledný fotbal. Za Duklu se hned v první minutě zastřeloval vedle bližší tyče Fábry a to bylo na dlouhou dobu vše. Ve 25. minutě Žižkovští před tribunou rychle vhodili aut, Batioja se protáhl kolem Pirocha a jeho centr usměrnil obtížným halfvolejem placírkou skvěle na zadní tyč kmenový hráč plzeňské Viktorky Josef Koželuh. Byla to první přímá střela zápasu.

Deset minut před přestávkou kopaly oba celky trestný kop z rohu velkého vápna, lépe ho provedl hostující Cienciala, ale přízemní střelu u tyče chytil Soukup.

Bohuslav Pilný poslal do hry o přestávce tři nové hráče a z živějšího projevu Dukly vyplynula hlavička zcela volného Kozmy a Faleyeho rána z plného běhu z 22 metrů. Obě proletěly vedle pravé tyče.

Hra pak opět upadla do podprůměru, aby jako blesk z čistého nebe udeřila v 72. minutě Dukla. Jiří Piroch v těsném souboji odtlačil po Součkově rohu míč v podstatě zády domácího Miroslava Petrláka do sítě.

Útočná produkce Žižkova se rovnala nule, Dukla už z občasných záblesků také ve zbytku utkání nezahrozila a tak se čekání na vítězství protáhlo na pět zápasů v případě domácích a na tři u hostů.