24.09.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Brno rozstřílelo Ústí na jeho hřišti, dvkarát se trefil Přichystal

Foto: fczbrno.cz
Ústí nad Labem - V 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli fotbalisté Ústí doma Brnu 1:6. Zbrojovka šla do vedení už v úvodní desetiminutovce zásluhou branky Přichystala. Domácím se podařilo rychle odpovědět trefou Ogiomadeho. Vývoj utkání se zlomil těsně před poločasem, kdy se prosadil hostující Ševčík a na něj navázal Hladík. Po přestávce se podruhé v utkání prosadil Přichystal a pátou branku hostů přidal Řezníček. V závěru utkání další branku do sítě Army dopravil Sedlák.
13' Ogiomade
7' Přichystal
37' Ševčík
42' Hladík
53' Přichystal
62' Řezníček
88' Sedlák
12' Brak
42' Bílek
45' Jiránek
48' Krobot
54' Jarolím (asistent trenéra)
27' Texl
Sestavy
J. Plachý – Alexandr, Brak, M. Bílek, Chodora (46. Písačka) – Miskovič (34. Hudec), Jiránek (46. Krobot) – Prošek, Čičovský, Ogiomade (72. Cantin) – Gonzalez (60. Emmer).
Na lavičce: Němec, Angelozzi
Trenér: Jaromír Jindráček
Berkovec – Bariš, Hlavica, Jakub Šural, Hrabina – Texl (68. Jan Moravec) – M. Ševčík, A. Fousek (68. Štepanovský) – Hladík (78. Lacík), Přichystal (78. Kryštůfek) – Jakub Řezníček (78. M. Sedlák).
Na lavičce: Floder
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Berka - Flimmel, Novák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 846

Komentář

Na úvodní branku se na severu Čech nemuselo dlouho čekat, když v sedmé minutě Jakub Přichystal z protiútoku prošel obranou domácích jako nůž máslem a v koncovce obešel i ležícího ústeckého brankáře, kterého doslova vyškolil. Arma nenechala s odpovědí dlouho čekat a zásluhou cizinců dosáhla vyrovnání. José Lorenzo Gonzalez uviděl z levé strany u opačné tyče osamoceného nigérijského záložníka, když Amadin Marvis Ogiomade neměl potíže se zakončením do odkryté brány a stanovením vyrovnaného stavu.

Zbrojovka mohla být zpět ve vedení ve 29. minutě, kdy Jan Hladík předložil autorovi první branky stoprocentní brankovou příležitost. Jakub Přichystal ale před odkrytou domácí svatyní na míč nedosáhl. Přibližně dvě desítky hostujících fanoušků z celkového počtu 846 mohlo slavit o sedm minut později, kdy ústečtí fotbalisté doplatili na nezodpovědnou defenzivu. Jan Hladík téměř z nulového úhlu směřoval k pravé tyči, odkud zahlédl v předbrankovém prostoru volného Michala Ševčíka. Jan Plachý byl proti následnému zakončení bez šance.

Brno stihlo před přestávkou odskočit takzvaným gólem do šatny, když při ponechané výhodě vyslal Michal Ševčík z přečíslení do samostatného úniku Jana Hladíka, který se nemýlil. Do kabin odcházela obě mužstva za stavu 1:3.

Ústeckému týmu nepomohla po přestávce ani střídání, která připravil trenér David Jarolím. Ve 49. minutě přišlo menší varování v podobě brejku Jakuba Přichystala, který ale pří zakončení upadl. Za čtyři minuty se stejný hráč již prosadil, když po přihrávce Jakuba Řezníčka prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Stejné duo zaúřadovalo v 61. minutě, kdy Jakub Řezníček přízemní střelou za asistence prvního jmenovaného zvyšoval náskok na čtyřbrankový.

Další navýšení měl na kopačce v 76. minutě opět Jakub Řezníček. Kapitán Zbrojovky se po střele chytal za hlavu, neboť balón poslal směrem na Teplice, odkud do Brna přišel. Když světelná tabule ukrojila dalších jedenáct minut, stanovil střelou o pravou tyč konečný stav 1:6 z pohledu domácích střídající Martin Sedlák.

Fotbalisté Ústí nad Labem nedokázali potvrdit domácí vítězství proti Varnsdorfu z uplynulého týdne a body se budou muset pokusit přivézt z Drnovic, kde se utkají s Vyškovem. Brno potvrdilo roli lídra soutěžní tabulky a v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY svého soupeře deklasovalo vysokým poměrem. Minimálně do neděle bude Zbrojovka na čele tabulky s náskokem čtyř bodů.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Za výsledek 1:6 můžeme být rádi, z prohry jsem zklamaný. Celkově jsme byli nervózní, nevím, čeho jsme se báli. Soupeř se dostával za naši obranu jednou přihrávkou středem, vše ale pramenilo z našich ztrát, kdy jsme nepřidrželi balón. Brno je kvalitou někde jinde než ostatní týmy, disponuje rychlými hráči. My se jednou dostali před bránu, vyrovnali jsme. Místo toho, aby nás srovnání skóre uklidnilo, bylo to naopak. Zbrojovka potrestala naše individuální a školácké chyby. Musíme vyhrávat souboje, nebát se, být klidní na míči. Zasáhlo nás zranění Jiřího Miskoviče, na poslední chvíli nám vypadl i Marek Strada. Moje žlutá karta byla za stavu 1:4 zbytečná, platit do kasy ale nic nebudu. Hráč Brna zvolal, že jsme zahráli rukou, ale já u toho byl a viděl to. O přestávce jsme si za stavu 1:3 říkali, že chceme utkání zdramatizovat, ale průběh ve druhé půli tomu nenasvědčoval.“

Richard Dostálek (FC Zbrojovka Brno): „Výsledek je jednoznačný v náš prospěch. Po závěrečném hvizdu jsem hráčům pogratuloval a poděkoval za předvedený výkon a za práci, kterou odvedli. Až na chybu před vyrovnávacím gólem odehrála naše stoperská dvojice zajímavé utkání. Tři body jsme si zasloužili, byl to jeden z mála zápasů, které jsme odehráli více v klidu. Malinko jsme si vše zkomplikovali obdrženou brankou, kdy jsme zaváhali v obranné činnosti. Do poločasu jsme si dokázali vzít vedení zpět tak, abychom ve druhé půli hráli s určitým klidem a střetnutí si mohli trochu užít. Postavení v tabulce nás zavazuje k tomu, abychom každé kolo vyhrávali. Tlak zespoda na nás je, ostatní mužstva se na nás tlačí, jsou tam vynikající soupeři, kteří nás nenechávají v klidu spát. Čeká nás nyní nesmírně těžký televizní duel v domácím prostředí se Spartou Praha „B“.“