25.09.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Líšeň proti Jihlavě rozhodla v 93. minutě z penalty a má čtvrtou výhru v řadě

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně navázali na předchozí tři výhry v řadě a v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma zdolali Vysočinu Jihlava 2:1. Zápas se lépe vyvíjel pro hosty, které poslal do vedení Selnar. Brzy však vyrovnal Jeřábek a ve druhém poločase se dlouho schylovalo k dělbě bodů. Ve třetí nastavené minutě však výhru domácím vystřelil Silný, který proměnil pokutový kop.
37' Jeřábek
90' Silný (pen)
35' Selnar
35' Matocha
41' Pašek
76' Kučera
bez karet
Sestavy
Veselý – Lutonský, Ševčík, Jeřábek, Pašek – Matocha (80. Zikl) – Stáňa, Málek, Kučera, Rolinek – Silný.
Na lavičce: Marek, Bednář, Burda, Otrísal, Ulbrich, Chwaszcz
Trenér: Leoš Kalvoda
Vejmola – Křišťál (81. Ritter), Pojezný, Vlček, Svoboda – Selnar (81. Fila), Lacko, Tureček, Peřina (67. Štefánek) – Vedral (72. Zoubele), Arroyo (72. Tall).
Na lavičce: Jágrik, Křivánek
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Batík – Pečenka, Slavíček • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 523

Komentář

Domácí do utkání vstupovali jako favorit a začali aktivněji. V deváté minutě si po přímém kopu u pravé lajny připravil míč na střelu Matocha, míč zaplaval a Vejmola měl co dělat, aby jej vyboxoval. Po dvaceti minutách byla Líšeň ještě blíž první brance, když Stáňa vyslal za obranu Silného, ale ten osamocen nepřekonal brankáře ranou na zadní tyč.

Posléze měli první šanci také hosté, rychlou otočku předvedl Tureček, ale zakončil pouze do rukavic Veselého. Marvani rychle otočili hru a Stáňův centr byl sražen přímo na hlavu Kučery, který hlavičkoval do protipohybu brankáře, nicméně Vejmola opět fantasticky zasáhl. Šance střídala šanci. Po půlhodině ostře pálil Selnar, jeho tvrdý pokus byl přizvednut nad břevno.

Mrzet jej to ale nemuselo, za dalších pět minut už se branky dočkal. V rychlé akci Jihlavy dostal Jakub Selnar míč na hranici vápna, odkud vyslal ukázkovou ránu pravačkou do bližší šibenice a Veselý se po míči natahoval marně – 0:1. Vedení hostů trvalo ale jen necelé dvě minuty, po centru z levé straně sice Silného zblízka vychytal Vejmola, dorážející Michal Jeřábek měl ale už snadnou úlohu – 1:1.

V závěru půle přišlo ještě také několik šancí z obou stran. Nejprve pálil Rolinek těsně nad a vzápětí Vejmolu dalekonosnou ranou prověřil Málek. V úplném závěru půle mohla znovu vést Jihlava, nejprve Arroyo hledal Selnara, ale ten před zakončením podklouzl a Vedral zapomenutý mezi stopery pálil dobře pod břevno, nicméně Veselý přispěchal s parádním zákrokem.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji, ale na první zajímavější šanci se čekalo asi patnáct minut. Po hodině hry si navedl míč ke střele opět Málek, ale ani on nepřekonal Vejmolu, který stále držel nerozhodný stav. Deset minut před koncem nebezpečně hlavičkoval Silný, leč přímo do rukavic připraveného brankáře Vysočiny.

Domácí s blížícím se závěrem nadále tlačili a chtěli rozhodnout. Opět pálil nebezpečně Silný, tentokrát branku o chlup minul. Vzápětí jej ve vápně ve velké šanci uvolnil střídající Zikl, domácí forvard pálil pro změnu nad břevno. Rozhodnutí nepřinesla v 90. minutě ani akce Rolinka, který dostal milimetrovou kolmici, jenže ranou na zadní tyč fantasticky chytajícího Vejmolu nepřekonal.

Když už to vypadalo, že se body budou dělit, tak ve druhé minutě nastavení zahrál hostující obránce Svoboda ve vápně rukou. Rozhodčí k radosti tribun nařídil penaltu, ke které se postavil Jan Silný a ranou k levé tyči, jejíž směr sice Vejmola vystihl, ale natahoval se marně, rozhodl o třech bodech pro Líšeň. Ta zvítězila už počtvrté v řadě.