26.09.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf je po pětigólové výhře nad Třincem už třetí!

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu si na domácí půdě hravě poradili s posledním Třincem. Za třemi body vykročili třemi brankami v prvním poločase v rozmezí osmnácti minut, postupně se prosadili Richter, Kubista a Kouřil. Na snížení hostí po pauze domácí odpověděli čtvrtým gólem, kterým definitivně odrazili ambice soupeře. Varnsdorf zvítězil 5:1 a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je již třetí, Třinec zůstává se čtyřmi body poslední.
13' Richter
29' Kubista
31' Kouřil (pen)
65' Schön
89' Ondráček
49' Juřena
37' Kubista
31' Habusta
35' Bolf
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Zbrožek, Heppner – Schön (88. Ondráček), Bláha (88. Pajkrt), Lauko (64. Breda), Kubista (77. Rudnytskyy), Dordić – Šimon (64. Velich).
Na lavičce: Vaňák, Hušek
Trenér: Pavel Drsek
Adamuška – Bolf, Bedecs (46. Ntoya), Habusta, Hýbl (75. Szewieczek) – Buneš, Šteinhübel – Omasta (75. Puchel), Weber (46. Petráň), Javůrek (56. Kania) – Juřena.
Na lavičce: Hasalík
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Nehasil – Ratajová, Černoevič • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 569

Komentář

Třinec zajížděl na sever Čech s jasným cílem. Získat tři body, odlepit se ze dna druholigové tabulky a přerušit domácí neporazitelnost Varnsdorfu v letošní sezóně. Plány hostům však zkomplikoval již ve třinácté minutě Marek Richter, který po rohovém kopu využil zmatku v třinecké obraně a střelou pod břevno otevřel gólový účet. Domácí i nadále drželi míč častěji na svých kopačkách a před Adamušku posílali jeden centr za druhým.

Ve 29. minutě už to bylo o dvě branky. Schön si převzal míč u lajny a zamířil si to na střed hřiště. Následnou přihrávkou do pokutového území našel neobsazeného Matěje Kubistu, který střelou do protipohybu zvýšil na 2:0. Třinečtí se nestihli ani rozkoukat a o dvě minuty později lovili míč ze sítě potřetí. Pokutový kop po zákroku na Dordiče střelou k pravé tyči bezpečně proměnil Martin Kouřil. Na hřišti se poté přiostřilo a hlavní sudí rozdal do konce poločasu tři žluté karty.

Do druhé půle vstoupili hosté s dvojitou změnou v sestavě. A bylo to znát, Třinec byl aktivní na míči a tlačil se do zakončení. V 49. minutě prodloužil Omasta míč na Václava Juřenu, který střelou na vzdálenější tyč snížil na rozdíl dvou branek. Varnsdorf však nenechal nic v náhodě a potvrdil, že před domácím publikem se mu v nové sezóně daří. Téměř šest set diváků vidělo další branku v 65. minutě. Patrik Schön si převzal míč třicet metrů od brány, prošel přes soupeře a střelou k levé tyči zvýšil už na 4:1.

Tečku za utkáním udělal Varnsdorf v 89. minutě. Centr do pokutového území propadl až ke střídajícímu Adamu Ondráčkovi, který střelou doprostřed brány uzavřel gólové hody. Varnsdorf se díky třem bodům posunul v tabulce na třetí místo, Třinec zůstává poslední.