26.09.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko uštědřilo Chrudimi čtvrtou prohru v řadě

Foto: mfkchrudim.cz
Tábor - V rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY chtěla Chrudim pozvednout své špatné výsledky na půdě Táborska, z jihu Čech si ale odvezla jen čtvrtou porážku v řadě. Domácí v prvním poločase nevyužili řadu brankových příležitostí, jejich fanoušky však rozjásala v 55. minutě vítězná trefa Muhameda Tijaniho! Táborsko se po vítězství 1:0 posunulo na sedmé místo, Východočeši zůstávají předposlední.
56' Tijani
bez branek
41' Holiš
83' Plachý
44' Šípek
71' Řezníček
78' Veselý (trenér)
81' Šplíchal
81' Čáp
90' Křečan (asistent trenéra)
Sestavy
Pecháček – Navrátil, Tusjak, Holiš, Almeida – Plachý (90+5. Havrda), Icha (90+2. Rydval), Boula, Vozihnoj (46. Kopečný) – Tijani, Provazník (90+1. Drozd).
Na lavičce: Zadražil, Lazarčik, Miranda
Trenér: Miroslav brožek
Mikulec – V. Řezníček, Tkadlec (75. Čáp), Hašek, Drahoš – Kesner (69. Látal), Juliš (61. Šplíchal), J. Řezníček, Průcha, Sokol (61. Breda) – Šípek (69. Dostálek).
Na lavičce: Ordelt, Fišl
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Mayer – Dresler, Matoušek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 703

Komentář

Do duelu vstoupili lépe domácí a už v 6. minutě postupoval Plachý do vápna. Akci zakončil přihrávkou na druhou stranu, kde hledal v ještě lepší pozici Tijaniho. Jeho pas byl však nepřesný a gólová pozice se nedočkala ani zakončení.

Tijani se zanedlouho do šance přece jen dostal, jenže sám proti Mikulcovi minul branku. Po půlhodině nigerijský střelec branku znovu netrefil, to když jeho pokus po zemi skončil vedle tyče. Hosté se v první půli k ohrožení branky téměř nepropracovali, až se dostal v nastavení k hlavičce Petr Průcha. Jeho pokus z nadějné pozice skončil ovšem nad Pecháčkovou brankou. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Tři minuty po přestávce hlavičkoval po pěkném centrovaném míči Provazník a jen těsně minul. Další nebezpečná akce Táborska už skončila v 56. minutě vedoucí brankou. Muhamed Tijani naskočil na centrovaný míč a hlavou zakončil nikým neatakován přesně. Chrudimští po inkasované brance vystřídali a snažili se o okamžité vyrovnání. Petr Juliš prověřil Pecháčka přízemní střelou, s kterou si gólman Táborska poradil. Největší šanci v utkání nevyužili Chrudimští v 77. minutě, kdy Roman Čáp trefil po standardní situaci tyč táborské branky.

Fanoušci viděli gólovku vzápětí také na druhé straně. Střelec vedoucího gólu Tijani nacentroval před branku na Kopečného, který z několika kroků z voleje překopl. Chrudimští v závěru jen těžko drželi nervy na uzdě a v krátkém sledu dostali žlutou kartu jak za ostrý zákrok, tak za hození míčem o zem. Ještě hůře dopadla lavička hostů, kdy během několika minut dostali členové realizačního týmu dvě červené karty za důrazné projevy své nespokojenosti s rozhodčími. V závěru hosté přece jen skórovali, ale kvůli ofsajdu branka neplatila. Táborsko tak zvítězilo nad Chrudimí 1:0.