02.10.2021 | Adam Joska | Zápas

Chrudim remizovala bez branek s Varnsdorfem a propadla se na chvost tabulky

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi neukončili dlouhé sedmizápasové čekání na vítězství a v utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pouze remizovali 0:0 s Varnsdorfem. Východočeši sice přeťali šňůru čtyř duelů bez bodu, přesto klesli v tabulce soutěže na poslední pozici. Varnsdorf si naopak bodem polepšil na druhou příčku před rezervu pražské Sparty.
bez branek
bez branek
23' Řezníček
70' Drahoš
77' Kesner
44' Šimon
47' Breda
54' Richter
70' Kouřil
90' Richter
Sestavy
Mikulec – Drahoš, D. Hašek, Tkadlec (75. Šípek), Sokol – V. Řezníček, Dav. Breda (79. Juliš), Kesner (90. Jan Řezníček), Čáp, Průcha – Rybička.
Na lavičce: Ordelt, Fišl, Dostálek, Šplíchal
A. Richter – Heppner, Kouřil, M. Kubista (46. Dom. Breda), Lauko (62. Rudnytskyy) – M. Richter, Zbrožek – Dordić, Bláha, Šimon (46. Velich, 87. Hušek) – Schön.
Na lavičce: Vaňák, Ondráček, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Ginzel – Dobrovolný, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 520

Komentář

První vážnější šance se diváci na chrudimském stadionu dočkali po čtvrt hodině hry, kdy sympatická kolmice za obranu Varnsdorfu rozběhla Bredu. Proti němu vyběhl gólman Richter, domácí záložník tak neměl příliš času na vymýšlení kličky a zakončil do vyběhnutého brankáře soupeře. O dvě minuty později Chrudim opět zahrozila, Kesner posunul hozeným autem do slibné šance Rybičku, jenže ani ten tváří v tvář proti Richterovi neuspěl. Sérii zajímavých šancí domácích zakončil Roman Čáp, jeho technická střela levačkou mířila do šibenice, jenže i tentokrát brankář Richter vytáhl skvělý zákrok. 

Po půl hodině hry si vypracoval do té doby největší šanci Varnsdorfu Dordič, který přízemní střelou z pokutového území jen těsně minul zadní tyč. V závěru první půle byly k vidění dva rychlé brejky po jednom na každé straně. Hosté z přečíslení tři na dva nic nevymysleli, domácí akci rozjel Čáp, jenž po kličce do středu hřiště těsně minul tři tyče.

Varnsdorf připravil do druhého poločasu dvě změny v sestavě, jako první si ale zajímavou šanci vypracovala Chrudim. Z nulového úhlu centroval do předbrankového prostoru Breda, Čáp však míč na malém vápně do branky usměrnit nedokázal. O dvě minuty později mohl udeřit soupeř, Bojan Dordič svůj postup po levé straně zakončil tečovanou ranou, která se odrazila od horní tyče chrudimské branky. 

V 60. minutě zahrál technickým obstřelem standardní situaci Roman Čáp, jenže ani tentokrát si na dobře chytajícího Richtera nepřišel. Varnsdorf si z ničeho nic vypracoval další dobrou příležitost v 71. minutě, Schön pláchl po pravé straně a naservíroval míč na zadní tyč nabíhajícímu spoluhráči, jenž ho jen o centimetry netrefil.   

Chrudimští byli aktivnějším celkem, jenže je stejně jako v předchozích duelech stále trápila koncovka ve finální fázi. Hra se kouskovala fauly a střídáními, dvě šance na rozseknutí výsledku ve svůj prospěch si Chrudim vytvořila v samotném závěru. Nejprve Roman Čáp zahrával standardku z pravé strany těsně před pokutovým územím, Richter fantastickým zákrokem udržel čisté konto. V nastaveném čase měl stoprocentní šanci Petr Rybička, ke kterému se odrazil míč v malém vápně, jenže přestřelil branku Varnsdorfu, a tak duel skončil bez branek.