02.10.2021 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec porazil penaltou Petráně Žižkov a už není poslední

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince porazili v utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem 1:0 Žižkov. Jedinou branku zápasu obstaral v 57. minutě ze značky pokutového kopu Michal Petráň. Slezané bodovali naplno poprvé od 17. srpna a odlepili se z posledního místa v tabulce před Chrudim. Žižkov čeká na výhru už šest kol a je třináctý.
57' Petráň (pen)
bez branek
1' Bolf
19' Ntoya
58' Juřena
66' Hýbl
90' Adamuška
39' Quintero Batioja
56' Muleme
88' Švenger
Sestavy
Adamuška – Bolf (86. Szewieczek), Ba, Ntoya, Hýbl – Omasta, Šteinhübel (46. Foltyn), Habusta (89. Buneš), Kania (79. Puchel) – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Švenger – Řezáč (63. Diamé), Š. Gabriel, El Nagár, Muleme – D. Richter (76. Bazal), Sixta (63. Fawzy) – Žežulka (76. Súkenník), Koželuh (88. Zeman), Nabijev – Batioja.
Na lavičce: Soukup, Petrlák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Zaoral – Flimmel, Pečenka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 230

Komentář

Oba týmy chtěly prolomit dlouhou sérii bez výhry, lépe do utkání však vstoupil Žižkov. Po dobré kombinaci na levé straně vypálil po zemi David Sixta a gólman Adamuška musel rychle dolů, jeho ránu vyrazil nohama. K dorážce se už hosté kvůli útočnému faulu nedostali. Viktoria pokračovala v aktivitě a třinecký brankář musel vyrážet rukama dělovku Batioji.

Ani do třetice se Pražané neprosadili. Ve 26. minutě si Žežulka naskočil na Řezáčův centr z pravé strany, míč nasměroval mezi tři tyče, ale proti otevření skóre byl znovu skvělý Adamuška. Také Třinec se dočkal velké šance – rovněž po centru z pravé strany. Bolf poslal zajímavý míč do šestnáctky, Kaniovu hlavičku ale zlikvidoval parádním zákrokem Švenger.

Hned v úvodu druhé půle mohl poslat domácí do vedení Jakub Bolf. Naběhl si do malého vápna na přihrávku z levé strany, střelou po zemi však zamířil jen do tyče. V 57. minutě už se Slezané dočkali. Omasta byl v pokutovém území přidržen Isaacem Mulemem a domácí kopali penaltu. Michal Petráň si postavil míč na puntík a se štěstím prostřelil Švengera, který si na balon sáhl.

Hosté ale nehodlali odjet s prázdnou a Třinci ještě pořádně zatopili. V 71. minutě ve skluzu dotlačil míč do sítě Gabriel, hlavní sudí však po poradě s čárovým rozhodčím gól kvůli útočnému faulu jednoho ze žižkovských hráčů neuznal.

V závěru se do dobré šance dostal Batioja, jehož střelu mířící k tyči vytěsnil na rohový kop obránce Ntoya. Srovnat mohl i po centru Nabijeva hlavičkující Fawzy, jenže branku o kousek minul. Třinec tak přečkal všechny šance Žižkova a pod trenérem Martinem Zbončákem slaví první vítězství.