16.10.2021 | Michal Hladký | Zápas

Prostějov otočil zápas s Jihlavou, tři body zařídil Koudelka

Foto: fcvysocina.cz
Prostějov - Fotbalisté Prostějova v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY otočili vývoj utkání s Jihlavou a zvítězili 2:1. Hosté šli po dvaceti minutách hry do vedení zásluhou Vedrala. Gólem do šatny srovnal za domácí Schaffartzik. Po pauze se Prostějovským povedlo zápas otočit, když se prosadil Koudelka.
45' Schaffartzik
56' Koudelka
20' Vedral
41' Omale
54' Urbanec
15' Tall
45' Vejmola
76' Křišťál
Sestavy
Mucha – Urbanec, Žák, Stříž (83. Kopřiva), Omale, Vlachovský (58. Bartolomeu), Schaffartzik, Jiráček, Schuster, Zapletal, Koudelka (87. Bialek).
Na lavičce: Bárta, Sečkář, Hausknecht, Vichta
Trenér: Daniel Šmejkal
Vejmola – Pojezný, Vedral, Křišťál, Tureček, T. Svoboda, Zoubele (32. Chocholatý), T. Vlček, Fila (64. Selnar), L. Arroyo (64. Peřina), Tall.
Na lavičce: Jágrik, Štefánek, Franěk, Ritter
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Poživil • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 520

Komentář

Prostějov vstoupil do zápasu ve velkém stylu. Jihlavu jednoznačně přehrával a takřka ji k ničemu nepouštěl. Jenže tahle snaha přišla vniveč, hosté ve 21. minutě z první nebezpečnější akce skórovali zásluhou svého nejlepšího střelce Filipa Vedrala a ujali se vedení 1:0. 

Následně se hra vyrovnala, místy byli hosté dokonce lepší. Toho ovšem nevyužili, ba naopak těsně před koncem úvodního poločasu inkasovali. Vejmola v 47. minutě nedosáhl na centr soupeře, Janu Schaffartzikovi tedy stačilo pouze uklidit míč do prázdné brány.

Druhá půle byla o něco opatrnější. Se situací si lépe poradil domácí Prostějov, jenž zásluhou přesného projektilu Jana Koudelky v 56. minutě otočil skóre utkání. Poté se už na hrací ploše nic zásadního nedělo.

Domácí výběr se snažil kontrolovat hru a soupeře z Vysočiny do větších šancí nepouštěl. Po výsledku 2:1 Prostějov poskočil na druhé místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, Jihlava naopak zůstává na desáté příčce. Nicméně jedenácté kolo ještě není u svého konce a postavení obou celků se bude po víkendu měnit.