17.10.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Žižkov doma přišel o vedení, Chrudim si odvezla všechny body

Foto: fkvz.cz
Praha - V 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Žižkov podlehl Chrudimi 1:2. Přitom Pražané šli rychle do vedení díky brance Diamého a udrželi si jej až do poločasu. Pak se ovšem po necelé hodině hry prosadil hostující Rybička, na kterého o čtyři minuty později navázal Petr Juliš. V závěru mohl vyrovnat Nabijev, ale minul branku.
8' Diamé
59' Rybička
62' Juliš
82' Petrlák
63' Ordelt
66' Řezníček
81' Šípek
90' Mikulec
Sestavy
Švenger – Koželuh, Š. Gabriel, Súkenník, Řezáč – D. Richter (64. T. Zeman), Žežulka, Sixta (64. Petrlák) – Diamé, Batioja, Nabijev.
Na lavičce: Soukup, Kadlec, Kytka
Trenér: David Oulehla
Mikulec – V. Řezníček, D. Hašek, Drahoš, Sokol – Juliš (75. Šípek), Tkadlec (46. Jan Řezníček), D. Breda (90. Fišl), Průcha, Čáp – Rybička (88. Šplíchal).
Na lavičce: Ordelt, Látal, Surmaj
Rozhodčí: Szikszay - Podaný, Pfeifer • Stadion: Stadion SK Prosek • Diváci: 732

Komentář

Výsledková krize Pražanů pokračuje, v mrazivém dopoledni podlehli poslední Chrudimi 1:2. Východočeši přijeli s odhodláním zlomit sedmizápasovou sérii bez vítězství a celý zápas byli překvapivě aktivnější i nebezpečnější. Nic na tom nezměnila ani vedoucí branka Adama Diamého z 8. minuty. Senegalsko-francouzský útočník si ve vápně přehodil skákavý míč na levačku a napnul síť. Na druhé straně Švenger vyškraboval Čápův trestný kop i křížnou bombu Haška. Po následném rohu hlavičkoval Drahoš zblízka těsně vedle odkryté brány.

Na začátku druhé půle těsně přestřelil trestným kopem domácí Nabijev a následoval pro Viktorku šok. Při výběhu na standardní situaci z hloubi pole zůstal Švenger na půl cesty a chrudimský Petr Rybička toho využil k obstřelu z voleje. Po předlouhých 525 minutách se Východočeši radovali z gólu. Ten jim dal křídla a vzápětí po rohu Haškovu prudkou hlavičku do břevna proměnil dorážkou ve vítězný gól dorostenec Petr Juliš. Obrana Žižkova se ocitla v rozkladu a měla štěstí, že dvakrát Breda a jednou Čáp ve vyložených šancích netrefili bránu.

V závěru se Pražané přece jen vyburcovali, jenže Koželuhův centr nezužitkoval hlavou zblízka Nabijev. V nastavení běžel na roh přes celé hřiště i brankář Milan Švenger a právě on mohl být slavný, jenže hlavičkou z malého vápna vysoko přestřelil.

Žižkov nevyhrál posedmé za sebou, zůstal sice čtrnáctý, ale nechal své přemožitele bodově dotáhnout.