17.10.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Dukla drží krok s čelem tabulky, ve Varnsdorfu vyhrála 3:1

Foto: fkdukla.cz
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Dukle 1:3. Hosté šli do vedení rychle zásluhou Davida Kozla, na jehož branku okamžitě odpověděl domácí Schön. Následně ovšem Pražanům vrátil vedení Souček a těsně před poločasem se trefil ještě Cienciala.
19' Schön
17' Kozel
24' Souček
41' Cienciala
90' Richter
59' Cienciala
72' Kozel
Sestavy
Vaňák – M. Richter, Kouřil, Zbrožek, Rudnytskyy (77. Pajkrt) – Bláha, M. Kubista (57. Hušek) – Schön, Lauko, Dordić – Velich (46. Ondráček).
Na lavičce: Porcal, Bharti
Trenér: Pavel Drsek
F. Rada – Barac, Piroch, Kulhánek, D. Souček – J. Peterka, Kozma – Cienciala (78. Šebrle), David Kozel (85. Ruml), Buchvaldek (85. Hrubeš) – Pázler (70. Fábry).
Na lavičce: Šťovíček, Konan, Adediran
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Novák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 752

Komentář

Domácí neporazitelnost Varnsdorfu dokázala zastavit až v 11. kole pražská Dukla. Ta jela na sever Čech s jasným cílem. Vrátit se na vítěznou vlnu a okupovat postupové pozice. První desetiminutovka však patřila Varnsdorfu, který byl aktivnější a před Radu poslal hned několik centrů. V osmé minutě moc nechybělo, domácí rozehráli standardní situaci a Dordič z první centroval do malého vápna, kde šlo k zemi rovnou několik hráčů. Dukla na poslední chvíli odkopla míč do bezpečí.

Pražané hrozili z rychlých brejků. Jeden takový využili v 17. minutě, kdy se po kombinaci na pravé straně dostal k míči David Kozel a střelou pod břevno otevřel gólový účet. Ledová sprcha přišla pro Duklu o minutu později. Nabíhající Patrik Schön dostal míč do pokutového území a přízemní střelou vyrovnal na 1:1.

Přes sedm stovek diváků vidělo pohlednou akci Dukly ve 23. minutě. Buchvaldek dostal míč do ulice, na hranici pokutového území postupně obešel dva obránce a lobem na zadní tyč našel opuštěného Daniela Součka, který hlavičkou uklidil míč do domácí sítě. Varnsdorf se snažil znovu rychle odpovědět, střelu Lauka ve 27. minutě ale vytáhl Rada na rohový kop. Dukla v závěru první půle ještě dokázala zvýšit na 3:1 poté, co předvedla další rychlý přechod do útočné fáze, na jejímž konci byl Lukáš Cienciala, který prudkou střelou propálil Vaňáka.

Do druhé půle udělal Pavel Drsek jednu změnu v sestavě, i přesto ale byla aktivnější Dukla, která držela míč častěji na svých kopačkách. V 57. minutě pak viděl žlutou kartu Cienciala, jenž přifilmoval pád v pokutovém území. Varnsdorf nesložil zbraně a v 83. minutě mohl snížit. Nacvičený signál a střelu do protipohybu Rady ale na poslední chvíli zachytil jeden z hostujících obránců. Definitivně rozhodnout mohl na druhé straně Šebrle, jeho pokus ale skončil mimo tři tyče. 

Varnsdorf tak poprvé v sezóně prohrál na domácím hřišti a v tabulce se propadl na šesté místo. Dukla se díky třem bodům posunula na místo čtvrté.