21.10.2021 | Petr Komárek | Rozhovory

Po prvním gólu měl smíšené pocity. Jsem ještě trochu v šoku, prozradil Rogožan

Foto: Martin Tajč (fczbrno.cz)
Brno – Ke konci debutu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vsadil všechno na jednu kartu. Lukáš Rogožan se navzdory nevelkému vzrůstu vydal do vápna, kde dokázal odvrátit první porážku Brna v domácím prostředí. Zbrojovce jako náhradník, který se na hřiště podíval na posledních dvacet minut, vystřelil bod proti Vyškovu. Po zápase ale z premiérové trefy příliš nadšený nebyl.

„Za první gól jsem rád, převažuje ale spíš zklamání. Chtěli jsme zápas zvládnout – celá kabina, celý tým,“ přiznal Rogožan. „Škoda penalty, Vyškov jsme dostali do utkání. Pak už jsme výsledek honili na poslední chvíli,“ hlesl.

S FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU neměl před televizním duelem ani sebemenší zkušenost. Najednou vběhl mezi profesionály a rovnou se zapsal i mezi střelce. „Jsem z toho ještě trochu v šoku. Byl to můj první start ve F:NL, jsem nervózní,“ řekl upřímně během pozápasového rozhovoru.

Při standardní situaci měl původně číhat na odražený balon. „Jak jsme ale chtěli vyrovnat, vysunul jsem se do vápna také. Šel jsem do náběhu, a jak soupeřovi hráči stáli, dostal jsem se před ně. Ani jsem nemířil, jenom jsem to hlavou nějak trkl,“ popsal gólové zakončení. Že skóroval, sám neviděl. Dozvěděl se to až od přiběhnuvšího spoluhráče.

Dvaadvacetiletý záložník sice vzrůstem patří mezi menší hráče, hlavou se však prosadil podruhé během krátké doby. „Čtrnáct dní zpátky jsem se po hlavičce trefil za béčko. Díky rychlosti dokážu protihráče předběhnout. Pak je jedno, jestli jsem malý, nebo velký – jsem tam sám,“ konstatoval.

Nad dalšími šancemi ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zatím podle svých slov nepřemýšlí. „Snažím se na sobě pracovat, zápas od zápasu. V kabině jsem teprve dva týdny, sem tam je ještě nějaká nervozita. Musím makat, za další příležitost budu však určitě rád,“ netajil se Lukáš Rogožan.

40' Fousek
90' Rogožan
62' Vintr
84' Vintr (pen)
67' Ševčík
83' Hladík
90' Dostálek (trenér)
52' Fofana
67' Vintr
81' Vintr
90' Klesa
Sestavy
Berkovec (28. Floder) – Bariš, Štěrba, Hlavica (28. Endl), Jan Moravec (87. M. Sedlák) – Texl (87. Černín), M. Ševčík – Štepanovský (72. Rogožan), A. Fousek, Přichystal – Hladík
Na lavičce: Matula, Zavadil
Trenér: Richard Dostálek
Šustr – Ilko, Štěpánek, Srubek, Němeček (82. Dan Jambor) – Cabadaj, Lahodný (58. M. Vintr) – O. Vintr, Slaměna (90. Simr), Klesa – Fofana
Na lavičce: Spurný, Hanuš, Kameník, Mulligan
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Radina – Dresler, Šimáček • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2618