29.10.2021 | Kryštof Severa | Zápas

Brno otočilo televizní zápas s Vlašimí, doma stále zůstává bez porážky

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisté Brna porazili v předehrávce třináctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vlašim 2:1 a připsali si desátou výhru v letošní sezoně. Hosté šli v Králově Poli do vedení v úvodní desetiminutovce, kdy se prosadil jeden z jejich nejlepších střelců Alijagić. Středočeši poté nevyužili několik dalších šancí a Jihomoravané vyrovnali. Ve druhém zápase v řadě se trefil brněnský snajpr Řezníček. Obrat ve skóre domácí dokonali po hodině hry zásluhou Hladíka. Svěřenci trenéra Dostálka zvýšili náskok na druhou rezervu Sparty na deset bodů, Letenští však mají nedělní derby s Duklou k dobru.
25' Řezníček
63' Hladík
9' Alijagić
18' Moravec
23' Texl
52' Štěrba
65' Broukal
73' Červenka
83' Podrazký (kustod)
Sestavy
Floder – Bariš, Endl, Štěrba, Moravec – Texl (46. Hrabina) – Hladík, Ševčík (88. Rogožan), Fousek (77. Štepanovský), Přichystal (77. Černín) – Jakub Řezníček (88. Zavadil)
Na lavičce: Formánek, Sedlák
Trenér: Richard Dostálek
Řehák – Prebsl, Broukal, Breda, Svoboda (72. Hošek) – Janda (60. Kozel), Křišťan, Višinský, Blecha, Rigo (72. Červenka) – Alijagić
Na lavičce: Vágner, Starý, Zukal, Zinhasović
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Orel – Lakomý, Pfeifer • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2114

Komentář

Zbrojovce se nepovedl vstup do zápasu. Byť přežila šanci Rigy, který před prázdnou brankou zaváhal, v deváté minutě ji potrestal Denis Alijagić. Mladý útočník usměrnil Blechův pokus mezi tři tyče. Kdyby Vlašim vedla v pětadvacáté minutě už 2:0, málokdo by se divil. Po chybě Flodera mohl navyšovat Rigo, ale brněnská obrana jej dokázala odzbrojit a udržet nízký gólový rozdíl.

Ten se dočkal smazání ve dvacáté páté minutě, kdy Jakub Řezníček obdržel pas za obranu a propasíroval balon pod tělem Řeháka do sítě. V pokračování poločasu si velkou šanci vytvořil střelec prvního gólu zápasu Alijagić, z prostoru penalty však branku Brna překopl. Na druhé straně se opět před Řeháka dostal Řezníček, ale i on se musel spokojit s neúspěchem.

Začátek druhé půle přinesl několik šancí na obou stranách. Nejprve z dobré pozice minul Fousek, na druhé straně z volného kopu vystrašil Flodera Janda. Brněnský brankář si nicméně poradil. Následně mohl sledovat, jak si míč krásně navedl Ševčík, ale branku hostů těsně minul.

Gól tak přišel až v 63. minutě. Řehák nejprve zastavil brejk Přichystala, ovšem akce pokračovala a míč doputoval až k Řezníčkovi na penaltu. Ten se obtočil a jeho ránu vyrazil Řehák jen k Janu Hladíkovi, který zakončil neomylně do sítě. Vlašim se nadechla k náporu v závěru utkání. Nejprve Blecha vypálil zpoza vápna těsně vedle branky Flodera. V nastaveném čase pak ve vápně skončil na zemi Broukal, ale jeho pád rozhodčího nějak nerozhodil. Brno udrželo těsné vedení a zůstává s velkým náskokem na první příčce.