29.10.2021 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem doma dvakrát neudrželo vedení, s Táborskem si body rozdělilo

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem remizovali v předehrávce třináctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Táborskem 2:2. Obě branky Severočechů vstřelil záložník Miskovič. Skóre zápasu otevřel z volného kopu po půlhodině hry, hosté ale brzy odpověděli dorážkou Havrdy po rohovém kopu. Druhá Miskovičova trefa přišla v závěrečné desetiminutovce, kdy proměnil penaltu nařízenou za faul na Krobota. Ani tentokrát ovšem těsný náskok Army dlouho nevydržel, vyrovnání Jihočechů přišlo s koncem řádné hrací doby. Ústečtí bodovali potřetí v řadě, Táborští neprohráli ve druhém utkání po sobě.
33' Miskovič
84' Miskovič (pen)
36' Havrda
90' Rydval
63' Miskovič
76' Brak
90' Plachý
16' Kopečný
17' Tijani
34' Navrátil
87' De Almeida
(po utkání) Lazarčik
90' Garčák (trenér brankářů)
Sestavy
J. Plachý – Prošek, Brak, Hudec, Písačka – Miskovič, Čičovský (71. Bílek) – Alexandr, Jiránek (58. Gonzalez), Emmer (71. Cantin) – Krobot (87. Mechmache)
Na lavičce: Němec, Černý, Angelozzi
Trenér: Jaromír Jindráček
Pecháček – Almeida, Rydval, Navrátil, Tusjak – Holiš, Havrda (78. P. Plachý) – Boula, Čapek (58. Vozihnoj), Kopečný (78. Rafa) – Tijani (90+2. Lazarčik)
Na lavičce: Zadražil, Drozd, Icha
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Kvítek – Slavíček, Černoevič • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 578

Komentář

Na první větší šanci duelu si 578 diváků počkalo do dvanácté minuty, kdy z protiútoku předložil Adam Alexandr ve velkém vápně míč Jonáši Jiránkovi, který zprava pálil vedle brány. Skóre se měnilo až ve 33. minutě, Jiří Miskovič vzal na sebe přímý volný kop a pohledným pokusem k levé tyči prostřelil vše, co mu stálo v cestě – včetně hostující zdi.

Domácí střídačku v následující minutě zvedl ze sedadel zákrok kapitána hostů Jakuba Navrátila, který za ocenění faulu na Ladislava Krobota pouze žlutou kartou mohl být rád. Realizační týmy obou celků se dostaly do sporu, který kvůli včasnému zásahu asistenta rozhodčího a pořadatelské služby zůstal pouze u slovní potyčky.

K vyrovnání měl ve 36. minutě blízko Muhamed Tijani, jehož nebezpečnou ránu vyrazil Jan Plachý nad břevno. Ve stejné minutě se Táborsko vyrovnání dočkalo, když se k odraženému balonu po rohovém kopu jako první dostal Šimon Havrda a přesně zakončil. Do přestávky zůstal stav na světelné tabuli již nezměněn.

Zkraje druhého poločasu zápas předčasně skončil pro Davida Čapka, který si přivodil zranění. V 72. minutě nezůstal plachým brankář Jan Plachý, jenž vyběhl daleko od vlastní brány, aby zamezil brejku, do kterého se dral Tijani.

V 84. minutě vrátil Armě vedení z pokutového kopu Jiří Miskovič, který po faulu na Ladislava Krobota vystřelil k pravé tyči. O čtyři minuty později se udála klíčová standardní situace, při níž byl ve vzdálenosti přibližně pětadvaceti metrů od brány faulován Rafael. Z nařízeného trestného kopu Almeida mířil do levého horního růžku, domácí brankář míč konečky prstů vytáhl na roh.

Ústeckým toto varování nestačilo a z následného rohového kopu inkasovali po nedůsledné defenzívě od Filipa Rydvala vyrovnávací gól. Kromě menší potyčky ve druhé minutě nastavení druhé půle se již nic významného neudálo, a tak si obě mužstva body po remíze 2:2 rozdělila. Ústí nad Labem nenavázalo na dvě vítězství z předchozích kol, Táborsko naopak kvůli dělbě bodů přišlo o možnost minimálně přes noc pobýt na barážové třetí příčce v soutěžní tabulce.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Jsme zklamaní, protože inkasovat v devadesáté minutě vyrovnávací branku nás mrzí. Věděli jsme, že proti Táborsku, které má pevnou defenzívu, brání a snaží se hrát na protiútoky, nás čeká těžký zápas. Jedná se o nepříjemné soubojové mužstvo, které dostupuje a prostoru ve středu hřiště příliš není. O to více nás mrzí, že jsme nedokázali vyhrát. Nemohu mužstvu vytknout bojovnost, byli jsme stabilní, co se týká defenzívy a nasazení. Po většinu prvního a částečně druhého poločasu jsme se přizpůsobili hře soupeře, měli jsme více držet hru po zemi, hrát rychleji a přes křídelní prostory se dostávat do útoku. Dali jsme gól z penalty a měli jsme utkání uhrát. Na pokutové kopy jsou určení tři hráči, Jiří Miskovič si věřil, protože dal gól již z trestného kopu. Každopádně zákrok z první půle, kdy hráč jde po nohách, by neměl být oceněn pouze žlutou kartou.“

Miloslav Brožek (FC MAS Táborsko): „S bodem jsme spokojení, i když před střetnutím jsme pomýšleli na body tři. Vybojovat bod bylo hodně těžké poté, co jsme prohrávali pár minut před koncem 1:2. Remízu jsme uhráli se štěstím. Arma má mladý ambiciózní tým s mladým trenérem, dvakrát vyhrála a mladistvý elán přináší emoce. Do Ústí nad Labem se nejezdí pro body, sami s tím, že na severu Čech se těžko získává jakýkoliv bod, máme zkušenosti. I my jsme po výhře z minulého utkání chtěli zvítězit a nechtěli dát svou kůži lacino. Emoce k fotbalu patří, s pokorou si musíme po závěrečném hvizdu podat ruce a být v klidu. Jdeme v sezóně zápas od zápasu, naším cílem je mít před jarem pohodlný polštář před sestupovými vodami. Víme až moc dobře, čím jsme si loni prošli.“