31.10.2021 | Karel Jedlička | Zápas

V utkání Žižkova s Jihlavou branka nepadla

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov remizovali v utkání 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bez branek s Jihlavou. Pražané, které vedl v duelu nový kouč Martin Pulpit, nevyhráli už podeváté v řadě, přesto si díky bodu za remízu polepšili v tabulce na patnáctou pozici před Chrudim. Jihlava po sparťanském béčku remizovala 0:0 i s dalším soupeřem z hlavního města a je dvanáctá.
bez branek
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Švenger – Koželuh, Sakala, Š. Gabriel, Řezáč – Petrlák (70. Diamé), Žežulka, Súkenník, Muleme (80. Nabijev) – Batioja (90+1. Kadlec), T. Zeman.
Na lavičce: Myška, Ampuero, Kytka, Richter
Trenér: Martin Pulpit
Vejmola – T. Svoboda (61. Peřina), T. Vlček, Pojezný, Štefánek – Křivánek (46. Fila), Tureček (73. Selnar), Lacko, Křišťál – L. Arroyo (61. Ritter), Vedral (79. Araujo-Wilson).
Na lavičce: Jágrik, Tall
Rozhodčí: Proske – Melichar, Machač • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 810

Komentář

Pod novým koučem Martinem Pulpitem a z posledního místa vstupovala Viktoria do duelu s Jihlavou, která během devíti dnů narazila potřetí na soupeře z metropole a ani do třetice neskórovala.

Největší šanci zápasu měl hned v 7. minutě jihlavský dlouhán Vedral, jehož hlavičku po trestném kopu vyškraboval Milan Švenger robinzonádou. Poté se ale na hřišti pod skoro letním sluníčkem usadily jen nepřesnosti, chyby, nervozita, křeč…

Jihlavští měli půl hodiny více ze hry, ale do dalších šancí se nedostávali. Do ojedinělého brejku se na půlce uvolnil hlavičkovým přistrčením Batioja, jenže Muleme jeho přihrávku nezpracoval. Zahrozil až v závěru poločasu Žežulka pěknou střelou z druhé vlny, která proletěla těsně vedle.

Druhá půle byla spíše v režii Žižkova, ovšem občasné pokusy létaly na obou stranách za plot nebo v jednom případě do fronty u stánku s občerstvením. Milovníci propracovaných defenzivních systémů si přišli na své, zbylí diváci alespoň nachytali nějaký ten bronz a vitamín D. Na vzruch se čekalo až do předposlední minuty, kdy po rychlém ťukesu mezi Súkenníkem a Batiojou selhal v dobré pozici Zeman. Míč mu sjel po noze a spoluhráči popadali v zoufalství na trávník.

Žižkov čeká na výhru devět zápasů, Jihlava má z posledních sedmi kol jedinou.