31.10.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Sparta přejela Duklu 5:1, rozhodla čtyřmi góly v závěru

Foto: sparta.cz
Praha – Nedělní pražský souboj mezi Spartou a Duklou nabídl festival krásných gólů i šancí, a přestože ještě čtvrt hodiny před koncem byl stav vyrovnaný, čtyři góly Sparty v závěru zápasu rozhodly o jednoznačném vítězství 5:1. Sparta tak slaví druhou výhru z posledních tří zápasů, zatímco Dukla prohrála třetí z posledních čtyř duelů.
25' Gelašvili
75' Ryneš
81' Vitík
88' Suchomel
90' Šilhart
2' Fábry
27' Pudhorocký
42' Vitík
25' Peterka
36' Buchvaldek
70' Kozel
86' Kozel
Sestavy
Holec – A. Gabriel, Gelašvili, Vitík, Suchomel – Ryneš, Pudhorocký (89. Šilhart), Jonáš, Dudl (89. Holoubek) – Drchal (67. Schánělec), Sejk (85. Turyna).
Na lavičce: Benada, Večerka, Vácha
Trenér: Michal Horňák
F. Rada – Ruml (81. Šebrle), Kozma, Kulhánek, D. Souček – J. Peterka, David Kozel (81. Pázler), Buchvaldek, Barac, Cienciala (60. S. Faleye) – Fábry (84. Hrubeš).
Na lavičce: Šťovíček, Kovernikov, Kott, Adediran
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Ulrich – Poživil, Bureš • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 613

Komentář

Kdo v krásném podzimním počasí vyrazil na Strahov, rozhodně nelitoval. Už v úvodní minutě musel Dominik Holec vytáhnout povedenou hlavičku z malého vápna, ale o pár vteřin později Martin Vitík sklepl přízemní centr přímo na kopačku Marka Fábryho, jehož krásná rána zaplula do sítě a poslala hosty do bleskového vedení.

Na druhé straně Petr Pudhorocký protáhl utaženou dělovkou z rohu vápna pozorného Filipa Radu, načež se hra nejprve vyrovnávala a následně měli sparťané navrch. Odměněni byli ve čtyřiadvacáté minutě, kdy Iva Gelašvili na penaltovém puntíku hezkou patičkou usměrnil míč do branky a vyrovnal!

Vzápětí Tomáš Jonáš pěknou dělovkou zpoza vápna pálil nad, zatímco Marku Fábrymu chyběl na malém vápně kousek, aby doklepl míč do sítě. V závěru poločasu ještě Filip Rada vytáhl na brankové čáře hlavičku Adama Gabriela, tudíž se šlo do šaten za stavu 1:1.

Ve druhém poločasu už byly oba týmy opatrnější. Sparta byla opticky lepší, výraznější šance však nepřicházely. Čtvrt hodiny před koncem ale Matěj Ryneš skvěle obešel obránce, zatáhl míč do vápna a prudkou střelou na přední tyč poslal Spartu do vedení.

Následně Martin Vitík zužitkoval důraz ve vápně, přestože jeho první střelu vytáhl Ondřej Ruml z brankové čáry, ale dorážka už skončila v síti. Festival krásných gólů poté korunoval Martin Suchomel, jehož dělovka z velké dálky zaplula pod břevno.

Sparta však neměla dost. V nastavení ubránila rohový kop a nastartovala brejk čtyř na jednoho, při němž Matěj Ryneš ve vápně nezazmatkoval a ještě posunul míč na střídajícího Filipa Šilharta, který stanovil konečný výsledek zápasu.

Sparta si vysokou výhrou 5:1 upevnila druhé místo v tabulce. Dukla je pátá.