05.11.2021 | Petr Komárek | Zápas

Jihlava doma udolala Vyškov, paradoxně jí pomohla nevyužitá penalta

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce čtrnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vyškov 1:0 a posunuli se na průběžné osmé místo tabulky. Vysočina rozhodla po pěti minutách. Vedral neproměnil penaltu, ale naskytla se mu možnost dorážky, kterou nepohrdl. Hanáci odpovědět nedokázali a na domácí triumf nad Chrudimí nenavázali. Naopak Horáci se mohou radovat po třízápasové odmlce.
5' Vedral
bez branek
78' Arroyo
90' Selnar
13' Fofana
53' Lahodný
69' Vintr
90' Ilko
Sestavy
Vejmola – Svoboda, Vlček, Pojezný, Křišťál (26. Arroyo) – Selnar, Tureček, Lacko, Fila (83. Peřina) – Araujo-Wilson (58. Ritter), Vedral
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou, Chocholatý, Franěk
Spurný – Štěpánek, Hanuš (67. M. Vintr), Ilko, Němeček – Jambor (73. Amadou), Cabadaj – Lahodný, Slaměna, O. Vintr – Fofana (46. Macej)
Na lavičce: Essele, Šustr, Kameník, Mulligan
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Berka – Matoušek, Vyhnanovský • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 393

Komentář

Zápas jako hlavní rozhodčí řídil Ondřej Berka, který minulou neděli odpískal ve šlágru FORTUNA:LIGY mezi Baníkem a Spartou hned tři penalty. Na „puntík“ v pokutovém území ukázal i na Vysočině, a to už po čtyřech minutách. Filip Vedral, stoper přeškolený na útočníka, sice faul na spoluhráče Selnara napoprvé nepotrestal. Po úspěšném zákroku Spurného se však dostal k dorážce, ze které poslal Jihlavu do vedení.

Druhý gól domácích mohl přidat Vedralův kolega z útoku, Trinidaďan Araujo-Wilson. Ze slibné pozice ovšem Spurného branku minul. Selnarův pokus pak hostující gólman bez problému zneškodnil. Krátce před koncem prvního poločasu hlavičkoval v šestnáctce Lahodný, Vejmola však zasahovat nemusel. Míč skončil vedle branky. Daleko blíže vyrovnání byl Ilko, jeho pokus zastavila levá tyč.

Krátce po přestávce zakončoval nepřesně Pojezný. Po rohovém kopu střílel Cabadaj, na pozorného Vejmolu si ale nepřišel. Po hodině hry se naskytla další příležitost Vedralovi. Druhou trefu v zápase však nepřidal, po přihrávce střídajícího Arroya přestřelil. Po dvou vyškovských rohových kopech zkoušel ohrozit jihlavského brankáře Ilko, Vejmola si nicméně poradil.

V závěru ještě Spurný vytěsnil nad úroveň břevna pokus Vedrala. Pojistku měl na kopačce také Arroyo, se Spurným si ale neporadil. Selnar následně z dorážky mezi tři tyče nezakončil. Jihlava porazila Vyškov těsně 1:0.