07.11.2021 | Josef Janda | Zápas

Táborsko stáhlo dvoubrankové manko a s Varnsdorfem remizovalo

Foto: fctaborsko.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Varnsdorfem 2:2. Hostům se podařilo vybudovat rychle dvoubrankové vedení. Už ve druhé minutě se prosadil Hušek, na kterého o chvíli později navázal Dordič. Následně se ovšem prosadil Plachý a po půlhodině hry svítilo díky trefě Provazníka skóre 2:2. Zatím první poločas nabídl čtyři branky, v tom druhém gól ani přes velké množství šancí nepadl. Oba soupeři si tak body rozdělili.
17' Plachý
32' Provazník
2' Hušek
9' Dordič
37' Golubevs (asistent trenéra)
69' Provazník
63' Ondráček
69' Žák
87' Hušek
90' Dordič
Sestavy
Zadražil – Navrátil, Rydval (75. Drozd), Tusjak, Holiš – Vozihnoj (78. Jakub Matoušek), Rafa (90+3., Icha, Boula – P. Plachý (78. Kubovský), Provazník (90+3.).
Na lavičce: Pecháček, Havrda
Trenér: Miloslav Brožek
Vaňák – Heppner, Hušek, Kouřil, M. Kubista (46. Žák) – Bláha, Ondráček (73. Velich), Zbrožek, Rudnytskyy, Dordić – Schön (57. Šimon).
Na lavičce: Porcal, Bharti, Lauko, Richter
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Černý - Podaný, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 503

Komentář

Hostům se podařilo vstoupit do utkání rychlou brankou. Po standardní situaci hlavičkoval Lukáš Hušek a překonal brankáře Zadražila. Domácí mohli srovnat po rohovém kopu, ale střela Rydvala se k brance nedostala. Hosté naopak navýšili už v 9. minutě vedení na 2:0. Bojan Dordič si našel mezeru za obranou domácích a překonal bezmocného brankáře.

Jenže domácí se vrátili do zápasu rychle. Po akci z pravé strany se do vápna podařilo proniknout Petrovi Plachému, který střelou k tyči snížil na 1:2. Hostům mohl náskok vrátit Dordič, ale domácí brankář předvedl vynikající zákrok. A tak se Táborsko radovalo z vyrovnání díky tvrdé střele Adama Provazníka. 

Do pauzy měly oba týmy šanci skórovat, ale ani Rudnytskyy, ani Icha nebyli ve svých příležitostech úspěšní. Po přestávce se do další šance dostal Dordič, ale ve vápně se rychle vzpamatoval brankář Zadražil a dostal míč do bezpečí. Po něm měl šanci i střídající Šimon, ale ani on ve velké šanci neuspěl, když netrefil odkrytou bránu. Varnsdorf byl ve druhé půli aktivnější, ale z velkého množství šancí branku nevytěžil, a tak si týmy body rozdělily.