20.11.2021 | Daniel Kinc | Zápas

Třinec vyhrál na hřišti Vyškova a opustil sestupové pozice

Foto: Filip Ježek
Drnovice – Fotbalisté Třince vyhráli v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti nováčka z Vyškova 4:1. Zápas měl rychlý spád, už ve 3. minutě byl stav zápasu po gólech domácího Vintra a hostujícího Juřeny 1:1. Dál už ale stříleli góly jen hosté z Třince. O výhře Slezanů rozhodl krátce před pauzou Ba a ve druhém dějství přidali další dva góly Omasta s Javůrkem.
2' Vintr
3' Juřena
44' Ba
52' Omasta
86' Javůrek
56' Vintr
69' Daouda
84' Srubek
87' Foltyn
Sestavy
Spurný – Ilko, Srubek, Štěpánek (62. Macej), Klesa – Cabadaj (62. Lahodný), Amadou – Slaměna, M. Vintr (73. Dan Jambor), O. Vintr – Simr (84. Fofana).
Na lavičce: Essele, Šustr, Tousaint
Trenér: Rostislav Horáček
Adamuška – Ba, Bedecs, Foltyn – Omasta, Habusta (90. Buneš), Weber (76. Šteinhübel), Kania (82. Javůrek), Hýbl – Juřena, Petráň (90. Puchel).
Na lavičce: Hasalík, Bolf, Klusák
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Švagr – Šimáček, Líkař • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 581

Komentář

Utkání dvou celků z dolní poloviny tabulky začalo hodně zostra. Už ve druhé minutě domácí ze své první šance otevřeli skóre, když Slaměnův centr sklepl Simr na nabíhajícího Ondřeje Vintra a ten napálil levačkou míč do šibenice – 1:0. Z vedení se však Vyškov neradoval ani minutu. Omasta rozjel akci na pravé straně, po které přišel přesný centr na Václava Juřenu a ten bleskově srovnal – 1:1.

Po deseti minutách se mohl Juřena zapsat mezi střelce znovu, když těžil z chyby Spurného při výběhu, ale domácí gólman své zaváhání nakonec napravil a jeho přízemní pokus pohotově vyrazil. Hra se poté srovnala a další šance nepřicházely. Až po půlhodině aktivní Simr sklepl další centr pro Ilka, jehož křižný pokus z vápna těsně minul vzdálenější tyč. Další šance přišly až v závěru půle.

Nejprve Simr vybídl ke střele ve vápně Cabadaje, tomu zakončení znemožnil na poslední chvíli jeden z obránců soupeře. Posléze pálil po zemi Slaměna, mířil však jen do rukavic připraveného Adamušky. Na druhé straně následně nebezpečně pálil Petráň, ani on ale ukazatelem skóre nepohnul. Následoval však rohový kop, na centr Kanii si naběhl Tidiane Djiby Ba a hlavou rozvlnil síť u pravé tyče – 1:2. Hosté tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Zkraje druhé půle mohli Vyškovští srovnat, centr Ondřeje Vintra doputoval až na zadní tyč, tam však neobsazený Simr nedokázal ve skluzu zakončit přesně. A tak přišel další gól hostů. Ti rozjeli rychlý brejk, na jehož konci stál Tomáš Omasta a jeho křižná rána zaplula přesně k levé tyči. Spurný si na míč lehce sáhl, ale neměl nárok zasáhnout – 1:3. Tempo hry poté opět opadlo a Slezané kontrovali dvoubrankový náskok.

Po hodině hry zahrozili domácí díky akci Marka Vintra, který vysunul Slaměnu, ale ten v tísni neposunul míč pod padajícím Adamuškou do sítě. Dvacet minut pře koncem zahrozil Petráň, zůstal sám na penaltě, ale svůj pokus poslal o centimetry vedle levé tyče. Ještě větší šanci měl za dalších sedm minut Foltyn, ke skórování jej vybídl Juřena, ale hostující hráč pálil jen do připraveného Spurný.

Závěr duelu měl Třinec ve své moci a nepouštěl Vyškovské do souvislejšího tlaku. Navíc hostům pomohla velká chyba domácích v 86. minutě. Spurnému podjela pod nohou malá domů od spoluhráče a střídající Jan Javůrek tak mohl do prázdné branky definitivně pojistit vítězství hostů čtvrtý gólem – 1:4.

Třinec se po přesvědčivé výhře posunul na nesestupovou 14. příčku, Vyškov zůstává dvanáctý.