21.11.2021 | Adam Sedlák | Zápas

Varnsdorf otočil zápas s Prostějovem ve druhém poločase

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Prostějovem 3:1. Skóre utkání otevřel hostující Bartolomeu, přestože hosté hráli po červené Urbance už od třetí minuty v deseti. Jednobrankový náskok držel Prostějov do 63. minuty, kdy se prosadil domácí Velich. Na něj bleskově navázal Dordič a otočil vývoj utkání ve prospěch Severočechů. Z penalty pak potvrdil výhru domácích Kouřil.
63' Velich
65' Dordič
87' Kouřil (pen)
19' Bartolomeu
54' Zbrožek
3' Urbanec
46' Schaffartzik
49' Zapletal
69' Zapletal
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Hušek (27. Velich), Kouřil, Heppner (46. Pajkrt), Zbrožek, Bláha, Ondráček, Žák (87. Kubista), Lauko (80. Kocourek), Dordić.
Na lavičce: Vaňák, Šimon
Trenér: Pavel Drsek
Mucha – Urbanec, Schaffartzik, Schuster, Zapletal, Bartolomeu (80. Vlachovský), Jiráček, Kopřiva, Stříž, Vichta (64. Kušej), Koudelka (75. Omale).
Na lavičce: Bárta, Bialek, Smékal
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Starý - Melichar, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 281

Komentář

Utkání začalo pro hosty špatně, jelikož Jakub Urbanec šel rovnou pod sprchy za faul zezadu na unikajícího Bojana Djordjiće. I přesto se ze začátku zápasu dostávali do šancí především hosté. První varování dal domácí Aleš Schuster, jenž nastřelil po rohovém kopu břevno Richterovy branky, ovšem to výběru Pavla Drska dostatečně nestačilo.

Po ztrátě na polovině hřiště hosté rychle přenesli hru na Michala Stříže, ten ještě posunul na Roberta Bartolomeua a tento krajní záložník původem z Angoly si připsal svou první branku v dresu Prostějova. Pavel Drsek na nepříznivý stav reagoval střídáním v obraně, kdy stáhl Lukáše Huška do hry poslal Olivera Velicha. Ve zbytku prvního poločasu se dostali do dobré šance Djordić a Žák. Oba dva ovšem vychytal výborný brankář Filip Mucha.

Do druhého poločasu udělali domácí změnu, když ze hřiště odešel Petr Heppner, kterého nahradil Dennis Pajkrt. Domácí se dlouho nemohli k ničemu dostat, až do 63. minuty, kdy se zpoza vápna opřel tvrdě do rány Oliver Velich a rázem bylo vyrovnáno. Následně bylo ještě hůře pro Hanáky! Za dvě minuty si po špatné komunikaci přebral míč Bojan Djordić a rázem byli domácí ve vedení. Těžko říci, jak pojmenovat to co se stalo následně, ovšem bylo to ještě více zdrcující pro Prostějov.

Hostující Michal Zapletal si počínal zbytečně tvrdě v souboji a po zásluze schytal druhou žlutou kartu a mířil do kabin. Prostějovští tedy dohrávali od 69. minuty již v devíti. V následujícím průběhu už se nic významného nedělo, až do 86. minuty, kdy udělal Aleš Schuster naprosto evidentní faul ve vápně a dal tak domácím příležitost pokutového kopu, jenž si vzal na starost Martin Kouřil a s přehledem proměnil. Domácí si po vynikající druhé půli připisují cenné tři body a rázem ztrácí na svého dnešního soka pouhý bod. Naopak hosté tímto ztrácí kontakt s barážovými pozicemi.