25.11.2021 | Petr Komárek | Rozhovory

Rameno drží a Tregler může naskočit i na stoperu. Nemám s tím problém, hlásí

Foto: Jan Vostrý (fkpribram.cz)
Příbram – Na sklonku podzimu si střihl premiérová utkání v letošní sezoně. Příbramský Jaroslav Tregler se do paradoxní situace dostal kvůli zranění ramene, ze zápasových statistik jej vyřadilo na půl roku. Po operaci a měsíci plného tréninku už nenajdete věc, která by zanedlouho šestadvacetiletého záložníka limitovala. Zvládá i roli přidělenou novými trenéry. Ze středu hřiště se přesunul do středu obrany.

„S trenéry jsme byli domluvení. Náznaky, že budu hrát stopera, jsem měl už od jejich příchodu. Jsem s tím úplně v pohodě,“ prozrazuje Tregler v rozhovoru pro klubovou televizi.

Než se do sestavy Příbrami začátkem listopadu vrátil, spadal jeho poslední start ještě do FORTUNA:LIGY. Osmého května odehrál 89 minut při divoké remíze s Plzní. Pak se ocitl na marodce.

„Musel jsem na operaci s ramenem, po vykloubení jsem to tam měl pěkně potrhané,“ popisuje odchovanec středočeského klubu. Než však putoval „pod kudlu“, trvalo to tři měsíce. Následovalo dlouhé cvičení operované části těla. „Teď už je to ale v klidu. S klukama jsem měsíc naplno trénoval, na hřišti se cítím dobře,“ ujišťuje Tregler, který je rád, že se stihl vrátit ještě na podzim.

V duelech proti Líšni a Jihlavě zvládl kompletní minutáž. Zatímco Jihomoravanům Příbram podlehla 1:4, s Vysočinou doma uhrála alespoň bod. „Všichni jsme si sice přáli výhru, ale bohužel se nepovedlo. Remíza je asi zasloužená,“ konstatuje Tregler.

Bývalý účastník nejvyšší soutěže podle něj nedokázal využít herní převahu z prvního poločasu. „Dali jsme gól a Pilda (Tomáš Pilík – pozn. red.) tam měl ještě jednu tutovku, kterou bychom měli proměňovat. O vedení jsme přišli z ojedinělé standardky,“ vrací se Tregler k důležitým momentům zápasu.

Druhé dějství však nabídlo jiný obraz hry. Svěřenci trenéra Zápotočného mohli být rádi, že nepřišli i o bod. „Soupeře se nám nedařilo vypresovat jako před přestávkou. Dostávali jsme se jen do náznaků šancí a naopak nás zachránila tyčka,“ připomíná navrátilec Jaroslav Tregler.