27.11.2021 | Josef Janda | Zápas

Příbram otočila třemi góly zápas na hřišti Táborska

Foto: fkpribram.cz
Tábor – Fotbalisté Příbrami zvítězili v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:2 na hřišti Táborska a radují se poprvé od 16. října ze tří bodů. Do vedení šli po dvaceti minutách domácí, když skóre otevřel Provazník. Příbram ale krátce před pauzou zásluhou Pilíka srovnala. Po změně stran dokonal obrat Vilotić a pojistku přidal dvacet minut před koncem z penalty Voltr. Jihočeši už stačili Tijanim jen snížit na rozdíl gólu, čtvrtou remízu v řadě ale nepřidali. Obě mužstva zůstala v tabulce na svých pozicích. Táborsko je deváté, Příbram třináctá.
20' Provazník
82' Tijani
39' Pilík
61' Vilotič
71' Voltr (pen)
30' Provazník
55' Matoušek
68' Navrátil
70' Mrzena (masér)
90' Tijani
90' Brožek (trenér)
45' Tregler
46' Vilotič
61' Voltr
75' Pilík
90' Sus
Sestavy
Zadražil – Navrátil, Tusjak, Holiš, Havrda (56. Muhamed Tijani) – S. Almeida, Icha, Boula, P. Plachý – Jakub Matoušek (56. Čapek), Provazník (80. Rafa).
Na lavičce: Pecháček, Rydval, Drozd, Vozihnoj
Trenér: Miloslav Brožek
Kočí – Sus, Vilotić, Kvída, Tregler – E. Antwi (85. Petrák), M. Čermák (60. Hájek), Langhamer (76. D. Procházka), Halinský (85. Vávra), T. Pilík – Dedič (60. Voltr).
Na lavičce: Šiman, Januška
Rozhodčí: Švagr – Slavíček, Machač • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 497

Komentář

Souboj Táborska s Příbramí začal šancí domácích. Holiš s Provazníkem se marně natahovali po pěkném centru do vápna, stačilo jim jen tečovat. Hosté odpověděli vzápětí. Halinský naskočil na roh a jeho hlavičku mířící pod břevno vytáhl brankář Zadražil s vypětím všech sil na další roh.

Rohový kop se ukázal být důležitý ve 20. minutě na druhé straně. Boula tečoval na Adama Provazníka, jehož teč nedala Kočímu šanci zasáhnout a Táborsko vedlo 1:0. Zvýšit mohl zanedlouho Icha. Po Havrdově centru pálil z voleje k tyči, kam Kočí ke štěstí hostů dosáhl.

V 37. minutě nebyli domácí od dalšího gólu znovu daleko. Kočímu přeskočil balon nohu a rozehrál špatně. Jeho míč zachytil na středu Havrda a poslal do úniku zleva Matouška, jehož křižná střela jen těsně minula tyč příbramské brány.

Hned za dvě minuty už gól padl, bohužel pro domácí do jejich brány. Pěknou a rychlou akci zleva hosté hezky vykombinovali, až se k míči dostal ve vápně kapitán Tomáš Pilík. Na jeho pokus k tyči Zadražil nedosáhl. Krátce před poločasem nevyužil další tutovku domácích Icha. Kočí jeho hlavičku k tyči vytáhl na roh.

Druhý poločas začal několika nepřesnostmi, ovšem hned první šanci hosté využili, když po více než hodině hry vybojovali standardku z levé strany. Na pěkně zakroucený míč naskočil Stefan Vilotič a Příbram vedla v Táboře 2:1.

Nedlouho po vedoucí brance odpískal rozhodčí Šustr proti Táborsku penaltu, když se Antwi snažil prosadit přes Boulu. Kapitán Tomáš Pilík ji neproměnil, jelikož Zadražil jeho pokus vystihl. Vzápětí však sudí odpískal další penaltu, kterou už Radek Voltr poslal pod břevno. Domácí zuřili, nicméně s vedením Příbrami 3:1 nic neudělali.

Sedm minut před koncem padl poslední gól. V šestnáctce se prosadil náhradník Muhamed Tijani a snížil na rozdíl jediné branky. Více už Táborsko nestihlo a prohrálo doma s Příbramí po emotivním závěru 2:3, přičemž příbramský kapitán Pilík ještě v nastavení sám proti Zadražilovi minul branku.