28.11.2021 | Karel Jedlička | Zápas

Varnsdorf si v závěrečném zápase roku poradil se Žižkovem, ten už je poslední

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté Varnsdorfu porazili v šestnáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Žižkov 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na šesté místo. Severočechy poslal do vedení z penalty bosenský záložník Dordič, další šance ale v prvním poločase neproměnili. Pojistku přidal po hodině hry střídající Šimon, který se prosadil střelou k tyči. Viktoria pod trenérem Pulpitem ani na čtvrtý pokus nezvítězila a tříbodový zisk vyhlíží od poloviny srpna. Pražané vinou horšího skóre přezimují poslední, na jaře je čekají tuhé záchranářské boje.
bez branek
19' Dordič (pen)
65' Šimon
78' Kytka
89' Diamé
56' Kocourek
59' Heppner
89' Richter
90' Šimon
Sestavy
Švenger – Řezáč, Sakala, Gabriel, Muleme – Sixta (66. D. Richter), Žežulka – Súkenník (46. Kytka), Batioja (58. Petrlák), Zeman (74. Diamé) – Nabijev
Na lavičce: Myška, Kadlec, Jankovský
Trenér: Martin Pulpit
A. Richter – M. Richter, Hušek, Kubista, Heppner – Bláha, Žák – Ondráček (89. Pajkrt), Kocourek (60. Lauko), Dordić – Rudnytskyy (51. Šimon)
Na lavičce: Vaňák, Penc, Kabeláč
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Orel – Šimáček, Volf • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 570

Komentář

Severočeši byli v první půli mnohem nebezpečnější. V šestnácté minutě se ještě zastřeloval pěknou ranou z pětadvaceti metrů Bláha. Za dvě minuty byl po špatné rozehrávce domácího Gabriela podražen v rohu šestnáctky Rudnytskyy a z penalty otevřel skóre Bojan Dordič. Bosenský křídelník mohl několikrát zvýšit. Jeho střelu po Žákově přiklepnutí vytěsnil Švenger od tyče, ve 34. minutě mu pak pádem pod nohy zmařil i samostatný nájezd.

Viktoriáni se proti precizně hrající obraně Varnsdorfu zase soužili a navnadilo je až choreo po změně stran. Kotel jim desítkami červenobílých šipek ukázal, kde leží soupeřova brána.

A zatímco minule na ni doma za celý zápas nevystřelili, teď se to v 63. minutě podařilo Petrlákovi, jehož tvrdý pokus chytil na čáře Adam Richter. Vzápětí však přišla studená sprcha. V 65. minutě se z velkého vápna trefil přesně k tyči střídající Matěj Šimon. Na rozdíl od přívalu šancí před přestávkou to byla ojedinělá střela hostů.

Pražané se vybičovali k náporu, největší šancí pohrdl tváří v tvář Richterovi přízemním zakončením Nabijev. V nastavení vyrazil varnsdorfský brankář i Řezáčův volej po dlouhém autu a tak trvá žižkovské čekání na gól již 425 minut.