14.01.2022 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Sparta si plácla s mladým slovenským reprezentantem, zatím posílí rezervu

Foto: sparta.cz
Praha – Fotbalisty pražské Sparty posílil slovenský reprezentant do 21 let Adam Goljan. Dvacetiletý útočník bude na jaře nastupovat za B-tým, který hraje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. Předtím působil v Žilině, kde jeho otec jako první trénoval nynějšího obránce Letenských Dávida Hancka.

„Chtěl bych si tu přivyknout, aby mě kluci přijali mezi sebe. Chci podávat dobré výkony a stoupat v klubu,“ prozrazuje Goljan v rozhovoru pro sparta.cz, jaké cíle si klade do nejbližšího období. „Sparta se mi líbí, nejen fotbalově ale i prostředím klubu a tím, jak působí navenek. To mě lákalo. Doufám, že se mi bude dařit,“ dodává.

Mladý forvard má zkušenosti nejen s národním týmem do 21 let, kde zaznamenal jedenáct startů, ale i s nejvyšší slovenskou soutěží. Debut si v ní odbyl loni v únoru, v květnu pak přidal premiérový gól. Další výraznou zkušenost získal v první polovině letošní sezony, kdy jej prověřilo sedm utkání kvalifikace Evropské konferenční ligy. Žilinu z ní vyřadil konkurent Sparty ve FORTUNA:LIZE Jablonec.

„Adam je reprezentant Slovenska do jednadvaceti let, který k nám přichází s perspektivou pro budoucnost, proto se teď připojí k talentovaným hráčům v B-týmu. Je to křídlo, které je komfortní s hrou na obou stranách, splňuje atributy, které ve Spartě u křídelních hráčů rádi vidíme,“ cituje klubový web sportovního manažera Sparty Tomáše Rosického.