21.01.2022 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Nečas se po pěti letech vrací do F:NL, liberecký Slovan mění za lídra tabulky

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisty Zbrojovky Brno posílil záložník Jakub Nečas. Do vedoucího celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přestoupil z Liberce, podle informací klubového webu zasáhne po pátečním tréninku do sobotního přípravného utkání proti Vyškovu. Zbrojovka má po podzimu na první příčce desetibodový náskok na druhou Spartu B a třetí Líšeň. Pokud si pozici udrží, vyhne se baráži a postoupí přímo do FORTUNA:LIGY.

Šestadvacetiletý Nečas je odchovancem Sparty. Do A-týmu Letenských se ale nikdy neprosadil a postupně střídal hostování. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE poprvé nastupoval na jaře 2015 v barvách Pardubic, tehdy zaznamenal dvanáct startů. Premiérové branky na úrovni druhé nejvyšší soutěže vstřelil v následujícím roce za Vlašim. V předposledním zápase sezony 2015/16 dvakrát skóroval a výrazně přispěl k vítězství nad Frýdkem-Místkem 3:1.

Ještě lépe si ve středočeském klubu vedl na podzim ročníku 2016/17. Za šestnáct utkání nasázel osm branek a v zimní pauze si jej do FORTUNA:LIGY vytáhla Mladá Boleslav. Ve městě automobilů tak sbíral první duely mezi českou elitou. Při prvním, ve kterém se objevil v základní sestavě, na sebe hned upozornil gólem. Po výkopu brankáře Šedy prodlouženém Magerou využil zaváhání teplického obránce Vondráška a překonal vyběhnuvšího gólmana Grigara. Mladou Boleslav tak proti „sklářům“ poslal do vedení, zápas nakonec skončil remízou 1:1.

Jeho druhým angažmá ve F:L se v létě 2017 stali Bohemians 1905. U „klokanů“ nejprve ze Sparty hostoval, o rok později do Ďolíčku přestoupil. V zelenobílém dresu celkově zasáhl do čtyřech sezon s bilancí 82 utkání a šesti tref. V únoru 2021 jej z Vršovic získal Liberec. Ve Slovanu si připsal 23 zápasů bez vstřelené branky.

Dohromady má Nečas na kontě 113 startů ve FORTUNA:LIZE a 46 ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.