04.03.2022 | Filip Lefenda | Zápas

Ústí otočilo duel s Líšní, nakonec si soupeři rozdělili po bodu

Foto: sklisen.com
Ústí nad Labem – Druhý páteční zápas 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskutečnil na severu Čech. Jedenácté Ústí nad Labem hostilo třetí Líšeň, která šla ve 24. minutě zásluhou Zikla do vedení. Arma po změně stran povedenou pětiminutovkou klání otočila, když se v krátkém rozmezí trefili Tymošenko s Krobotem, body se ale nakonec dělily. V 86. minutě vyrovnal na konečných 2:2 hostující Toutou Mpondo. Ústí zůstalo na své pozici, Líšeň se v neúplné tabulce osamostatnila na druhém místě.
66' Tymošenko
69' Krobot
24' Zikl
86' Toutou Mpondo
74' Tymošenko
72' Jeřábek
Sestavy
J. Plachý – Brak, Havrda, Krobot (83. Hudec), D. Černý – Ogiomade, Emmer (70. Jiránek), Kurka, Tymoshenko (84. Kaleniuk) – Kabantsov, Gedeon.
Na lavičce: Němec, Čítek, Švanda, Čičovský
Trenér: David Jarolím
Veselý – Jeřábek, Matocha (76. Minařík), Ulbrich (86. Toutou Mpondo), Šumbera – Málek, Zikl (84. Krška), Machalík (86. Černín), O. Ševčík – Pašek (84. Otrísal), Lutonský.
Na lavičce: Marek, Bednář
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Starý – Leška, Černoevič • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 623

Komentář

Na první větší šanci se čekalo do 11. minuty. Černý se dostal do vápna a nabil zpětnou přihrávkou Ogiomadeovi, jeho pokus ale lapil Veselý. O třináct minut později udeřilo na druhé straně. V nenápadné akci si našel na malém vápně míč Martin Zikl a střelou mimo dosah Plachého otevřel skóre.

Hosté byli vedoucí brankou povzbuzeni a ve zbytku půle dominovali dění na hřišti. Plachý ovšem vážnější nebezpečí řešit nemusel.

Také první výraznější příležitost druhého poločasu měli na starost Severočeši. Kurka se prodral k volnému míči a vší silou se do něj opřel. Přízemní rána prosvištěla těsně vedle tyče. O chvíli později protáhl Veselého utaženou pumelicí ze střední vzdálenosti Krobot. Líšeňský brankář se štěstím vyrážel na roh.

A z toho už Ústí poprvé udeřilo. Na centrovaný balon si naskočil nejvýše Ilja Tymošenko a hlavou ho umístil do sítě. Obránce z válkou zasažené Ukrajiny si emotivní období alespoň částečně zpříjemnil gólem.

Divoká pasáž zápasu pokračovala. Nejprve vychytal Plachý hned několik útočících hráčů Líšně, aby následně otočili jeho spoluhráči ze standardní situace. Černého přímý kop Veselý pouze vyrazil a nikým nehlídaný Ladislav Krobot pohotově dorážel do odkryté části branky.

Arma byla blízko třem bodům, nakonec se o ně s favoritem podělila. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby byl na konci rychlé hostující akce střídající Martins Touto. Ten mohl být ještě za většího hrdinu, jeho ránu z vápna ze čtvrté minuty nastavení ale Plachý nadvakrát zlikvidoval.