05.03.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Opava v Drnovicích neudržela vedení, Vyškovu pomohl k obratu „vlastenec“

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Fotbalisté Vyškova otočili domácí zápas 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Opavou a zvítězili 4:1. Nováček druhé nejvyšší soutěže prohrával poté, co inkasoval ze standardní situace. Za necelých deset minut ale vyrovnal, když si míč do vlastní branky nešťastně srazil obránce Slezanů Janoščín. Obrat ve skóre dokonali Hanáci krátce po přestávce, o první jarní výhře pak definitivně rozhodli dvěma góly zkraje poslední dvacetiminutovky.
28' Janoščín (vl)
49' Klesa
72' Cabadaj
74' Vintr
19' Pikul
9' Lahodný
13' Matys
45' Cabadaj
bez karet
Sestavy
Kinský – Ilko, Štěpánek, Matys (46. Srubek), Němeček – Lahodný, Cabadaj (79. Simr) – Klesa, Moučka (70. Ackroyd), O. Vintr (79. Jambor) – M. Sedlák (63. Macej)
Na lavičce: Spurný, Harušťák
Trenér: Rostislav Horáček
Digaňa – Celba (80. Darmovzal), Žídek, Janoščín, Kadlec – Šigut (46. Kopečný), Rychlý, Macháček (56. Bílek), Didiba (80. Rataj), Helešic (46. Kramář) – Pikul
Na lavičce: Lasák, Helebrand
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Petřík – Pfeifer, Hádek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 621

Komentář

Vyškov vstoupil do utkání způsobem, jakým úplně nechtěl – a to dvěma žlutými kartami v úvodní čtvrthodině. Hra byla poměrně vyrovnaná, nicméně byla to Opava, kdo otevřel skóre duelu. Standardní situaci proměnil Bartosz Pikul, který umístil balon přesně k bližší tyči.

Neuběhlo však ani deset minut a Vyškov srovnal. Po hlavičce Ondřeje Vintra do tyče vznikl zmatek v obranné fázi hostů, když nikdo z nich neodklidil míč do bezpečí. Po nešťastném zásahu Jiřího Janoščína tak skončil v jejich vlastní síti, což určilo i poločasový stav 1:1.

Druhá půle ovšem měla jasný výsledek. Hned ve 49. minutě dorazil odražený míč od břevna Michal Klesa a otočil skóre ve prospěch domácích. Poměrně dobrá pozice se nabízela i Srubkovi, jehož pokus musel gólman Digaňa vytahovat nad.

Klíčové byly momenty mezi 72. a 74. minutou, kdy Vyškov vstřelil dva slepené góly a v podstatě rozhodl o vítězství. Střelecky se prosadili Tomáš Cabadaj s Ondřejem Vintrem, když prokázali důraz ve vápně a potvrdili efektivitu Jihomoravanů.

Ani v posledních minutách nevypadli domácí fotbalisté z tempa a udrželi výrazný rozdíl. Výsledek 4:1 tak znamená, že si Vyškov na začátku jara bodově přilepšil a pohybuje se na hraně elitní desítky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Opava zatím padá na sedmou pozici soutěže.